menu

SoHo New York

SoHo is de wijk van New York die u gezien moet hebben. London heeft ook een wijk die SoHo noemt, maar de New Yorkse variant is een acroniem afkomstig van South of Houston. De wijk is een broeihaard van artistiek talent en extravaganza.

Soho Sneeuw

Oorspronkelijk was het een industrieel terrein dat bol stond van de fabrieken en opslagplaatsen. Maar de leegstand in de jaren zestig en zeventig trok kunstenaars, artiesten en muzikanten aan die profiteerden van de goedkope huurprijzen.

Ze vochten een robbertje uit met het New Yorks stadsbestuur om in de industriële wijk te mogen wonen en trokken uiteindelijk aan het langste eind. SoHo kreeg een nieuwe adem en bruiste weer. Dat wordt het SoHo-effect genoemd: vervallen wijken die weer tot leven komen na de komst van kunstenaars en muzikanten.

Soho Gebouwen

Tegenwoordig is het nog steeds een van de hipste wijken van New York. De perfecte plaats om extravagante prullaria op te scharrelen of een excentrieke outfit te kopen. Conventionelere toeristen kunnen terecht in de gewone winkels die er plichtsbewust hun plekje hebben: van Prada tot H&M.

In SoHo vindt u de allernieuwste trends, maar tegelijkertijd ook overblijfsels van vergane glorie; sommige fabriekjes uit de jaren vijftig hebben het verval en de heropbloei van de wijk overleefd en zijn nog steeds operationeel.

Soho Straat

Als u SoHo bezoekt, kunt u meteen ook verder wandelen naar TriBeCa, Little Italy of China Town dat eraan grenst en zich stilletjes uitbreidt naar en vermengt met SoHo.

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen