menu

Little Italy New York

Vergis u niet als u Little Italy betreedt. Wat de naam ook doet vermoeden, dit is al lang niet meer het Italiaanse China Town. De wijk die ooit bekend was voor de alomtegenwoordige Italianen is nu helemaal ingenomen door het steeds groter wordende China Town.

Little Italy Vlaggen

Slechts een klein deeltje van de buurt is nog uitgesproken Italiaans. Op Mullberry Street vind je Italiaanse restaurants en winkeltjes met prullaria die perfect dienen als souvenirtje. Het overgebleven Little Italy wordt nu NoLIta genoemd, North of Little Italy.

De Italianen moeten qua feestjes niet onderdoen voor hun Chinese buren en vieren ieder jaar in september elf dagen lang het feest van San Gennaro. Gennaro is de heilige wiens gestolde bloed bewaard wordt in Napels en enkele keren per jaar op miraculeuze wijze weer vloeibaar wordt.

Little Italy Napoli

 

Het feest is het moment bij uitstek om Little Italy te bezoeken, voor het helemaal opgeslokt wordt door de groeiende populatie Chinese immigranten in China Town.

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen