menu

Radio City Music Hall New York

In de voet van het imposante Rockefeller Center vindt u Radio City Musical Hall. Het wordt ook wel the Showplace of the Nation genoemd. Vroeger was het dé topattractie voor toeristen in New York, maar vandaag moet ze wedijveren met andere boeiende attracties in The Big Apple.

Radio City Music Hall Nacht

De naam komt van de radiostations die er vroeger uitzonden, maar nu verhuisd zijn. Dat maakt dat Radio City Musical Hall nu in de eerste plaats een concertzaal is geworden. Een concertzaal met een prachtig Art Deco design die plaats biedt aan bijna zesduizend toeschouwers.

Bij de opening in 1932 was het gebouw zo modern dat zelfs het Amerikaanse leger kwam piepen naar de hydraulische liften in het podium. Zij verwerkten het later in hun oorlogsmaterieel tijdens de Twee Wereldoorlog.

Radio City Music Hall Podium

De zaal ademt nog steeds prestige en glorie uit. Het is dan ook het perfecte decor voor de uitreiking van de Grammy Awards, MTV Movie Awards en dergelijke. Als u de zaal bezoekt, denk dan eens aan de grootheden die hier op het podium gestaan hebben. Bedenk er eentje en hij heeft er gespeeld.

Kaartjes zijn niet spotgoedkoop, maar dat is Broadway ook niet. Dus als musicals u niets zeggen, dan is Radio City Music Hall iets voor u. Na afloop van het optreden kunt u trouwens nog eens naar New York by night gaan kijken in de top van het Rockefeller Center.

Radio City Music Hall Zaal

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen