menu

DUMBO New York

DUMBO biedt waarschijnlijk het mooiste zicht op de skyline van New York. Het acronym staat voor Down Under Manhattan Bridge Overpass en slaat op het gebied tussen de Brooklyn Bridge en Manhattan Bridge.

Dumbo a

© Pixabay.com

Beide bruggen verbinden Manhattan met Brooklyn. Er is een klein rustig parkje waar je, mét fototoestel, heen moet gaan om de New Yorkse skyline op de gevoelige plaat vast te leggen.

De Amerikaanse komiek Jerry Sienfeld zei ooit spottend dat DUMBO eigenlijk DUMB moest zijn, maar dat de New Yorkers er de O van “Overpassing” aan toevoegden omdat ze geen wijk wilden die DUMB heette (‘dom’ in het Nederlands). Hoe het ook zij, de wijk is één van de meest kunstzinnige van de stad.

Dumbo b

© Pixabay.com

In het Dumbo Art Center exposeren hedendaagse en vaak onbekende talenten met hun werken. Voor amper 2 dollar kun je de grote kunstenaars van morgen hier al komen bekijken. Andere interessante kunstgallerijen zijn: St. Ann’s Warehouse, A.I.R. Gallery en BAC Gallery. Verder heeft de wijk heel wat te bieden op culinair vlak: de restaurantjes zijn er gezellig en betaalbaar.

In DUMBO kun je trouwens met de waterferry een rondvaart maken rond New York. Goedkoop en zeker aan te raden. Vanuit het wijkje DUMBO is het trouwens slechts enkele minuten wandelen naar de Brooklyn Heights Promenade en de bijbehorende wijk: een rustige strook groen langs het water.

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen