menu

De waterwereld van Europa-Park; Rulantica

Europa-Park Rulantica; wat is er te beleven?

Europa-Park vormt het grootste attractiepark in Duitsland en het heeft alle landen van Europa als themagebied. Sinds 12 juli 1975 bestaat dit park, dat vol met de leukste attracties zit, van achtbanen tot de befaamde “darkrides” en zelfs een groot waterpark. Dit tropische indoorzwemparadijs heet Rulantica en het beschikt over diverse baden, glijbanen, een super groot golfslagbad en nog veel meer. Met de in totaal 17 glijbanen en 25 waterattracties kun jij je er met jouw gezin een hele dag plezier beleven.

Rulantica is te vergelijken met de AquaLagon in het Franse Villages Nature Paris en het Tikibad in het Nederlandse Duinrell. De namen van de attracties hebben overigens een Scandinavisch tintje, wat komt door het thema van dit waterpark. Rulantica zelf betekent “waterpret” en dit wordt aangeboden voor het hele gezin. Kom er in dit artikel achter wat er allemaal te beleven is in dit indoorzwemparadijs en welke 5 attracties zeker een bezoekje waard zijn.

© Reisfanaten

De waterwereld van Europa-Park; Rulantica

Rulantica is onderdeel van de thema’s binnen het Europa-Park in Duitsland. Dit grote attractiepark is opgedeeld in thema’s van de landen binnen Europa. Zo zijn er gebieden die in het thema van Duitsland, Engeland, Frankrijk of Griekenland staan, maar er is ook een Hollands, Iers, Italiaans en Russisch gedeelte en nog veel meer. Tevens kun je een bezoekje brengen aan het Grimm sprookjesbos, waar allerlei sprookjes tot leven komen, of het Koninkrijk van de Minimoys, waar een succesvolle film trilogie het thema vormt.

Rulantica is ook onderdeel van dit park en heeft een Scandinavisch thema, waar alle namen van de waterattracties op zijn afgestemd. Het waterpark is ingericht naar plezier voor de hele familie. Je kunt er terecht voor een hoge dosis adrenaline in de spannende glijbanen, maar er zijn ook veel attracties geschikt voor kinderen en je kunt er tevens ontspannen in de ontspannende ruimtes.

Het park heeft een grootte van wel 32.000 vierkante meter, waarin 27 glijbanen, 2 poolbars en 2 sauna’s gebouwd zijn. Het hele waterpark is onderverdeeld in 12 themazones, zodat iedereen oneindig veel waterpret kan beleven.

© Reisfanaten

Top 5 waterattracties om te bezoeken

Het waterpark Rulantica in het Duitse attractiepark Europa-Park beschikt over heel veel waterattracties met diverse doeleinden. Zo is geprobeerd het voor iedereen een onvergetelijk uitje te maken. De volgende 5 attracties zijn zeker een bezoekje waard en zullen bijdragen aan een uiterst plezierige ervaring.

1. Falrok

De eerste attractie uit waterpark Rulantica is de Falrok, wat een 360 graden glijbaan is. De glijbaan is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud, maar het is een attractie die voor zowel jong als oud een belevenis is. Deze cilindervormige waterglijbaan heeft een hoogte van 6,4 meter en een lengte van maar liefst 51 meter. Op de glijbaan wordt niet gebruik gemaakt van een band en je mag er alleen in als je langer bent dan 110 centimeter. Daarnaast is het niet geschikt voor vrouwen die zwanger zijn.

Het gaat hierbij overigens over een vrij nieuwe attractie, aangezien het pas sinds 2021 geopend is. Door middel van de verrassende bochten in een rondte van 360 graden wordt je over de glijbaan geleid. De attractie is opgeleukt met stoere patronen, felle kleuren en diverse materialen. Er zitten zowel open als gesloten delen in het parcours en door middel van een stoplicht wordt aangegeven wanneer je aan de beurt bent.

© Reisfanaten

2. Isbrekker

De tweede waterattractie in de top 5 is de Isbrekker, waarbij je letterlijk vliegt over het water. Het gaat eveneens om een glijbaan welke onder het grote lichaam van de zeeslang Svagur doorgaat en in het ijspaleis Vinterhal terechtkomt. Hier ga je via twee springbanen met volle vaart naar beneden. Aan het einde van de attractie glijd je niet rustig in het water, maar wordt je er als een katapult op afgeschoten. Vanwege het stoere karakter van deze glijbaan is het echt iets voor avonturiers die in het bezit moeten zijn van een zwemdiploma.

De minimale leeftijd voor deze wilde glijbaan is 10 jaar en je moet een lengte van ten minste 125 centimeter hebben. Voor zwangere vrouwen is ook deze waterattractie niet geschikt en er wordt eveneens geen band gebruikt bij de afdaling. De glijbaan is 4 meter hoog en 13,5 meter lang. Het is geopend in het jaar 2019 en je gaat zo snel door de attractie heen dat er wel 240 mensen per uur gebruik van kunnen maken.

3. Skog Lagune

De Skog Lagune is het tegenovergestelde van de vorige twee waterattracties en vormt juist een oase van rust. Je kunt heerlijk ontspannen onder de mooie dennenbomen en de rotspartijen die om de lagune heen liggen. Het is een verwarmd bad, waarbij een tropische sfeer gecreëerd is. Je kunt er tevens genieten op één van de bubbelbedden en van een drankje aan de bar in het midden van de lagune.

Vanwege zijn rustige karakter is deze lagune geschikt voor kinderen van alle leeftijden met een zwemdiploma of begeleiding van een volwassene en zwangere vrouwen. Het bad is in 2019 geopend en wordt gesierd door zijn tropische uitstraling en ontspannen sfeer. Met de mogelijkheid om even te bubbelen en een verfrissing te halen bij de bar is het de ultieme gelegenheid om te relaxen in het veelzijdige waterpark Rulantica.

4. Dugdrob en Vildfål

Als vierde in deze top 5 is de vrije val door Rangnakor een aanrader. Deze bestaat uit twee delen; Dugdrob (deel 1) en Vildfål (deel 2). De vrije val wordt uitgevoerd met gekruiste armen tegen het lichaam aan. Één van de buizen is roodgekleurd, terwijl de andere een blauwe kleur heeft gekregen. Ook is er felgekleurde verlichting gebruikt om de attracties een nog spannendere uitstraling te geven.

a. Dugdrob

Via een glazen cabine ga je razend snel naar beneden. Deze super spannende attractie is voor de echte sensatie zoekers, aangezien de grond letterlijk onder je voeten vandaan wordt gehaald. Na de countdown klapt het luik weg en wordt je door middel van de kracht van water en zwaartekracht naar beneden gebracht.

De attractie is verboden voor mensen in een burkini of zwemshirt en zwangere vrouwen. Kinderen mogen enkel in de attractie als zij ouder zijn dan 12 jaar en langer dan 140 centimeter. De vrije val ligt in het gedeelte Rangnakor en is een onvergetelijke ervaring waar je een kick van krijgt.

© Reisfanaten

b. Vildfål

In het tweede deel van de vrije val door Rangnakor tref je de tweelingzus van de Dugdrob; Vildfål. Ook deze attractie is voor de echte adrenaline junkies, waar je eveneens door een luik naar beneden valt. Zowel de Dugdrob als de Vildfål zijn geheel afgesloten, waarbij delen van acrylglas gemaakt zijn. Zo kun je tijdens je val uitkijken over het grote waterpark van Rulantica. Aan het einde beland je in het diepe.

Wederom zijn mensen in een burkini en zwemshirt in deze attractie niet toegestaan en ook zwangere vrouwen mogen het niet betreden. Kinderen vanaf 12 jaar die langer zijn dan 140 centimeter mogen wel in de glijbaan. Beide glijbanen hebben een hoogte van wel 20 meter en een lengte van 121 meter. De opening van dit waterspektakel was in 2019 en door de snelheid van de vrije val kunnen elk uur 150 mensen van zowel de Dugdrob als de Vildfål gebruik maken.

5. Vildstrøm

Tot slot is de waterattractie Vildstrøm binnen Rulantica een bezoekje waard. Dit is een buitengedeelte van het waterpark en wordt gepresenteerd als wilde stroming. Deze spannende rivier neemt je mee in zijn krachtige stroming en voert je naar de wildernis. Er zitten ook diverse stroomversnellingen in om de spanning op te voeren. Mocht je overigens even willen ontspannen, dan kun je aan de oever op één van de ligstoelen plaatsnemen en genieten van de zon tijdens een welverdiende pauze. De attractie is opgeleukt met rotsblokken en tropische, groene bomen aan de kant. Je kunt tevens uitkijken over de andere waterattracties die Rulantica te bieden heeft.

De attractie is toegankelijk voor kinderen boven de 8 jaar oud met een lengte van minstens 125 centimeter. Kinderen die jonger zijn dan 8 jaar en toch graag in deze attractie willen, mogen alleen onder begeleiding van een volwassene en met een zwemvest aan de wildwaterbaan betreden. In de attractie worden geen banden gebruikt en het is niet geschikt voor zwangere vrouwen. De glijbaan is geopend in het jaar 2019 en erg geschikt voor een spannend uitje met het hele gezin.

© Reisfanaten

Andere leuke waterattracties in Rulantica

Naast de bovengenoemde top 5 van waterattracties biedt Rulantica nog veel meer interessante attracties en ontspanningsgelegenheden om je de hele dag door te kunnen vermaken.

Peuters en kleuters

Voor de echte kleintjes is de Kullerbuller erg leuk, waarbij een combinatie van klimmen en glijden in een glijbaan wordt geboden. Kinderen vanaf 3 jaar mogen al in deze glijbaan. Bezoek daarnaast Schabernakker, waar de kleintjes een ritje door de mond van een bergtrol kunnen maken en tegen elkaar moeten racen. Daarnaast is het Snorri Strand een beschutte plek voor jonge bezoekers aan Rulantica. Hier zitten 2 miniglijbanen en een aantal kleine waterfonteinen in. Tot slot is de Tommelplums het plezierige, kindervriendelijke land van de trollen.

Families

Met je familie een dagje naar Rulantica moet helemaal goedkomen. Race tegen elkaar in de Hugin, wat twee parallel lopende glijbanen zijn met een open scheidingswand. Wedstrijdjes kunnen ook gehouden worden in de Vågorrok, waarbij je van een dubbele, golvende glijbaan afgaat. Daarnaast zijn er nog veel meer glijbanen waar veel waterpret met de hele familie beleefd kan worden.

© Reisfanaten

Actiefans

Voor de mensen die zoeken naar een adrenalinekick is de Stormrok nog een aanrader. Hierbij brengt de top van een glijbaantoren je in een grote trechter, waar je na een aantal rondjes door de opening glijdt. Of maak een spannend ritje in de Vinter Rytt halfpipe. In deze glijbaan ga je in een band met maximaal 4 personen snel naar beneden, waarbij je op steile wanden stuit en flink door elkaar wordt geschud.

© Reisfanaten

Rustzoekers

Ook voor de mensen die zoeken naar ontspanning zijn gelegenheden ontworpen. Zo zijn er 2 sauna’s aanwezig, Lille en Stor, en je kunt een bezoekje brengen aan de Frigg Tempel, wat uiterst geschikt is voor zonaanbidders. Aan deze tempel zitten ook een groot buitenbad en een bar, waar een verfrissend drankje gehaald kan worden.

Conclusie; Europa-Park Rulantica is een must om te bezoeken

In het uitgebreide themapark Europa-Park in Duitsland is het waterparadijs Rulantica gelegen. Hier kun je lekker met je gezin of met vrienden genieten van allerlei wilde waterglijbanen en -attracties die voor een adrenalinekick geven. Echter, je kunt er ook met (hele) kleine kinderen prima vertoeven in een daarvoor afgestemde attractie. Tevens kun je er heerlijk ontspannen in één van de sauna’s, bubbelbaden en de ontspannende lagune, terwijl je geniet van een verfrissend drankje.

Rulantica biedt plezier voor zowel jong als oud en beschikt over wel 27 glijbanen in 12 themazones. Hieronder vallen ook de 5 uitgelichte attracties die zeker een bezoekje waard zijn. Als onderdeel van het Europa-Park in Duitsland vormt Rulantica een waardevolle toevoeging voor het hele gezin als spetterend en veelzijdig indoorzwemparadijs.

© Reisfanaten

Praktisch

Europa-Park-Straße 2
77977 Rust bei Freiburg
DUITSLAND
+49 (0) 1805 776 688
https://www.europapark.com
Hotels en tickets zijn online te boeken op de website.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen