menu

Brighton Beach New York

Wie even genoeg heeft van de Stad Die Nooit Slaapt kan genieten van een deugddoend uitstapje naar Brigthon Beach. Het strand op Coney Island in Brooklyn is ook voor de New Yorkers een van de favoriete bestemmingen voor een daguitstap.

Brighton Beach Strand

Brighton Beach werd eind negentiende eeuw ontworpen als een strandresort met het Brighton Beach Hotel als kroonjuweel. Toen er later betere transportverbindingen kwamen tussen de stad New York en Brighton Beach groeide er in het kustplaatsje een dichte bevolking.

Brighton Beach Straat

In de jaren vijftig woonden er vooral joodse Amerikanen en overlevenden van concentratiekampen. Tegenwoordig wonen er nog steeds heel veel joden die in de jaren zeventig de Sovjetunie ontvluchtten. Vandaag de dag sluiten zich daar nog Armeniërs en Georgiërs bij aan, die profiteren van de Russisch sprekende gemeenschap daar. Vandaar ook de bijnaam ‘Little Odessa’ die de inwoners er aan gaven, gebaseerd op de Oekraïnse stad Odessa.

Brighton Beach Dijk

Brighton Beach is dus een smeltkroes van etnische groepen en nationaliteiten, vergelijkbaar met China Town in New York zelf. Vandaar ook de overvloed aan gezellige cafés, restaurantjes en boetieks. Brigthon Beach is één van de vele gezichten van New York die u gezien moet hebben.

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen