menu

Coney Island New York

Coney Island was vroeger een eilandje voor de kust van Brooklyn, maar nu is het een schiereiland geworden. In het begin van de vorige eeuw was het vooral bekend voor de vele revolutionaire pretparken, maar na 1945 raakte Coney Island in verval.

Coney Island a

© Pixabay.com

Tegenwoordig is het schiereiland weer in goeie doen, dankzij de opening van het KeySpan Park. In dat park staat het thuisstadion van de basebalploeg Brooklyn Cyclones.

De naam van deze New Yorkse buurt is, zoals zoveel eigennamen in New York, afkomstig van Nederlandse kolonialen. Met een beetje verbeelding hoor je dat Coney Island een verbasterde vorm is van Coneyne Eylandt, of konijneneiland. In die tijd leed het eilandje namelijk onder een immense populatie konijnen.

Dé troef van Coney Island is het zandstrand aan de Atlantische Oceaan. Dat trekt op warme dagen duizenden bezoekers, die nooit in de schaduw zitten van de wolkenkrabbers, aangezien die hier ver weg zijn.

Coney Island b

© Pixabay.com

Op Coney Island vind je nog steeds enkele pretparken, zoals de wereldberoemde witte Cyclone rollercoaster. Coney Island is gemakkelijk te bereiken met de metro of verschillende bussen. Weer of geen weer, een wandeling over het strand is altijd de moeite waard.

Als je toch liever veilig binnen blijft bij hondenweer, dan kun je naar het New York Aquarium. Daar word je letterlijk ondergedompeld in de zeedierenwereld. Vanachter glas kun je walvissen, haaien en tropische vissen in actie zien.

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen