menu

Best Western Plus Hotel Willingen Duitsland

In het prachtige Duitse Hessen ligt het idyllische plaatsje Willingen. Omringd door de prachtige bossen en heuvels heeft Willingen een prachtige ligging. Het is zowel in de zomer als winter een prachtige bestemming om heen te gaan. In de zomer kan men er prachtig wandelen en fietsen en heerlijk tot ontspanning komen in een van de vele kuuroorden. In de winter is Willingen een geliefd wintersportgebied. Wie op zoek is naar een geschikte accommodatie heeft met hotel Willingen de perfecte locatie en accommodatie gevonden.

© Reisfanaten.be

Prachtige historische musea en gebouwen te vinden in Willingen en omgeving

Willingen heeft een aantal interessante musea die je kunt bezoeken. Zo kan je een bezoek brengen aan de leisteenmijn Christine, waar je een rondleiding door de schachten krijgt. Andere interessante musea zijn het Upländer Milchmuhseum, waar je alles komt te weten over de zuivelindustrie en het Curioseum waar oude auto’s en vliegtuigen de echte trekpleisters zijn. Daarnaast zijn er nog een aantal imposante gebouwen te aanschouwen. Zo vindt je in Willingen onder andere de grootste skischans ter wereld en het bijzondere spoorviaduct dat al in de Eerste Wereldoorlog werd gebouwd. Op de Hochheidetoren op de Ettelsberg heb je op 875 meter hoogte een prachtig uitzicht over het Sauerland.

Wandelingen en fietstochten maken in de prachtige natuur van Willingen

In Willingen zelf vindt je ook een prachtig kuurpark. In Willingen kun je namelijk heerlijk tot rust komen in de diverse spa’s. Daarnaast is Willingen omringd door de wonderschone natuur, waardoor je vele wandeltochten door de prachtige bossen kunt maken. Willingen beschikt namelijk over een uitstekend padennetwerk. Er kan ook volop gefietst worden, waarbij de route R5 dwars door Essen een echte aanrader is. En voor wandelen en fietsen te vermoeiend vind  kan al rodelend de berg af.

Willingen is een geliefd wintersportgebied

In de winter behoort Willingen tot een geliefd wintersportgebied. Het is hoog gelegen in het Sauerland en het beschikt dan ook over meerdere pistes. Deze worden allen voorzien van meerdere cabine- en sleepliften. Veel takken van wintersport kunnen hier dan ook beoefend worden, ook omdat de pistes kunstmatig met sneeuw bedekt worden. In de winter trekken dan ook vele toeristen naar dit wintersportgebied.

Best_Western_Plus_Hotel_Willingen_ontbijt

© Booking.com

Hotel Willingen heeft een interessant aanbod voor iedereen

Willingen heeft dan ook veel te bieden in zowel de zomer als winter. Het heeft dan ook volop accommodaties zoals huisjes, appartementen en hotels beschikbaar voor de toeristen. Een van die mooie accommodaties is Hotel Willingen, dat alle voorzieningen in huis heeft. Het leuke van hotel is, is dat er zelfs een brouwerij aan vast zit. Zo kun je direct de specialiteiten van het hotel proberen, dat diverse verschillende pilsjes produceert. Daarnaast kun je ook lekker ontspannen en genieten van het overweldigende wellness aanbod dat hotel Willingen biedt. Wil je meer een actieve vakantie dan zijn er voldoende activiteiten die beoefend kunnen worden. Hotel Willingen heeft dan ook een heel gevarieerd aanbod en is daardoor voor iedereen geschikt. Een bezoek aan Willingen is dan ook meer dan de moeite waard.

Praktisch

Briloner Straße 56
34508 Willingen
Tel: +49 (0)5632-96900
www.bestwestern.de

Ontdek meer

Onze vakantie in Hessen
Onze hotels in Hessen
Onze uitstappen in Hessen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen