menu

Roetsjen op de Rodelbaan in Willingen, Duitsland

Willingen is gelegen in het Sauerland en is een gemeente met een kleine 6.000 inwoners. Gelegen in het Rothaargebergte is het omgeven met diverse bergtoppen en prachtige natuurgebieden. Het ligt dan ook in het natuurpark Diemelsee. De vele bossen maken het dan ook tot een geliefd wandel en fietsgebied. In de winter is Willingen echter omgedoopt tot een geliefd skigebied.

Ontspan in een van de vele kuuroorden

In 1932 is Willingen officieel erkend als lucht kuuroord, waarna het in 1957 nog eens werd uitgeroepen tot een klimatologisch kuuroord. In Willingen zal je dan ook diverse spa’s en kuuroorden vinden waar je heerlijk tot rust kunt komen. In de diverse wellness centra’s vindt je dan ook de ontspanning die je zoekt.

Rodelbaan

© Reisfanaten.be

Maak een wandeling of pak de fiets in Willingen en omgeving

Ook voor de actievere reiziger is er genoeg te doen in Willingen. Zo kan je diverse musea bezoeken, maar zijn er ook enkele grote historische gebouwen te vinden. De grootste skischans ter wereld is hier gebouwd en ook de Hochheidetoren is een mooi bouwwerk, van waar je een prachtig uitzicht hebt over Sauerland. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om te gaan wandelen op een van de vele wandelpaden van het goed in elkaar zittende padennetwerk van Willingen. Wie liever de fiets pakt, kan dat ook doen want ook hiervoor zijn een aantal mooie routes beschikbaar.

Willingen is een geliefd wintersportgebied

In de winter is Willingen een echt wintersportgebied, dat geliefd is bij veel toeristen. Er zijn dan ook meerdere varianten van de wintersport te beoefenen op de aangelegde pistes. Een groot deel van de pistes wordt kunstmatig besneeuwd, waardoor meerdere sporten beoefend kunnen worden. Er zijn dan ook meerdere cabine- en sleepliften die naar de pistes leiden.

Voor de echte waaghals is er de rodelbaan

Maar ook in de zomer zijn er tal van activiteiten in Willingen. Zoals eerder vermeld kun je er perfect wandelen of fietsen, maar voor de echte waaghalzen ligt er een prachtige rodelbaan. Deze is al vanaf 19 maart geopend en gaat pas op 6 november weer dicht. De rodelbaan is elke dag van 9 uur tot 18 uur geopend. Zo kun je dus lekker actief bezig zijn op deze rodelbaan, die maar liefst 700 meter lang is. Een garantie voor snelheid en volop plezier.

Rodelbaan_Wout

© Reisfanaten.be

Spectaculaire rodelbaan

De rodelbaan in Willingen mag gerust spectaculair genoemd worden. Vele duizenden bezoekers hebben dan ook al genoten van deze 700 meter lange glijbaan. Met elf snelle bochten en drie sprongen is de baan een van de meest verrijkende rodelbanen. Niet alleen de baan is al een hele belevenis, maar ook het vervoer bergop kan al een hele belevenis zijn. Door behulp van de bestaande liften wordt je als gast helemaal omhoog getrokken over een lengte van 250 meter. Eenmaal aangekomen op de top kun je genieten van een schitterend uitzicht over Willingen en de omliggende bergen. Daarna is het tijd om aan de prachtige en snelle afdaling te beginnen.

Een ritje op de rodelbaan levert mooie foto’s op

Wie eenmaal aan de afdaling begonnen is zal onderweg een camerasysteem tegenkomen, die de huidige snelheid zal opmeten. Het automatische camerasysteem doet een snelheidsmeting en zorgt ook nog eens voor de meest schitterende foto’s. Deze zijn aan het einde direct beschikbaar om mee te nemen. Een mooie herinnering die ook als ansichtkaart verstuurd kan worden. Een mooie belevenis voor een aantrekkelijke prijs en zeker eens de moeite waard om te gaan doen als je in Willingen bent.

Praktisch

Sommerrodelbahn Willingen
Am Hoppern
34508 Willingen
Tel.: +49 5632 – 966977
Fax: +49 5632 – 966978
info@sommerrodelbahn-willingen.de
www.sommerrodelbahn-willingen.de

Ontdek meer

Onze vakantie in Hessen
Onze hotels in Hessen
Onze uitstappen in Hessen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen