menu

Een prachtig uitzicht en zo nabij! De Ettelsberg in het Duitse Hessen!

Het is een top net even hoger dan de hoogste Ardennenpieken, maar vanuit de Ettelsberg nabij Willingen is wel wat meer mogelijk dan mountainbiken of abseilen alleen. In de zomermaanden zijn er talloze prachtige ontspanningsmogelijkheden en in de wintermaanden is de omgeving ideaal voor een korte skivakantie onder uitstekende omstandigheden. Want er zijn volop mogelijkheden om te genieten van de eventueel van kunstsneeuw voorziene pistes. Tot zelfs in het nachtelijk uur vanwege de van kunstlicht voorziene afdalingen.

Sauerland

© Reisfanaten.be

Elk jaargetijde prachtig

In elk jaargetijde valt er wat te beleven op deze berg, die onder meer met de 59 meter hoge uitkijktoren het hoogste uitzichtpunt is in deze regio van Duitsland. Geniet er van een fenomenaal uitzicht, dat met de kabelbaan prima te bereiken is. Het is immers een van de meest moderne kabelbanen in geheel Duitsland, dus een comfortabele rit naar boven is verzekerd. De toren zelf kan men bezoeken met een lift, maar uitdagender is uiteraard om deze te beklimmen via de route van 241 trappen.
Ook het meenemen van rolstoelen of kinderwagens is met deze geavanceerde lift geen enkel probleem. Zoals de gehele omgeving rond de Ettelsberg optimaal is ingericht voor minder validen. Neem boven aangekomen indien mogelijk ook even een kijkje op het adembenemende Kyrillpad, een wandelweg met fascinerende vergezichten. Het is ontstaan nadat een orkaan een deel van het bos plat legde. Op de restanten van het natuurgeweld werd een wandelpad aangelegd.
Voor de kinderen is er een prachtig speelpark en na alle activiteiten een hongerige maag? Ga een hapje eten in de vermaarde Siggi’s Hütte nabij het bergstation, neem een fris Duits biertje bij de Seilbar of rust even uit bij de Köhler Hütte, de oudste berghut nabij Willingen.

Eten in de cabinelift!

Mountainbiken, wandelen, kletteren tegen de steile klimwanden of een bezoek aan de imponerende Speichersee (in de wintermaanden de voornaamste bron van de moderne kunstsneeuwinstallaties) zijn in de zomermaanden bijzonder populaire activiteiten. Wat vroeger in het seizoen worden de unieke Willinger Schlendertagen gehouden, waarbij een vijfgangenmenu wordt geserveerd in de cabine van de kabelbaan. Een zeldzame gebeurtenis die ieder jaar weer massaal bezocht wordt.

Speeltuin

© Reisfanaten.be

Ook in de winter een paradijs

Willingen is vanuit onze omgeving makkelijk bereikbaar en dat maakt het ook in de wintermaanden een aantrekkelijke plaats van om te bezoeken. Niet alleen om zelf even te skiën of te langlaufen, maar ook voor de passieve wintersporter is het er goed toeven. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de jaarlijkse wedstrijden schansspringen op de Mühlenkopfschanze, waar trouwens ook in de zomer wel wedstrijden gehouden worden. Denk trouwens niet dat de omgeving van de Ettelsberg niets voor de cultuurliefhebbers zou bieden. Er zijn meerdere musea in de directe omgeving. Zo is er een museum dat aandacht schenkt aan de historie van de melkbewerking, is er een authentieke brouwerij en kan men ook een bezoek brengen aan een glasblazerij. Zo valt er rond de Ettelsberg meer dan voldoende te beleven. Een heel jaar lang!

Praktisch

Zur Hoppecke 5
34508 Willingen (Upland)
Telefon: +49 (0)5632-969820
Telefax: +49 (0)5632-9698228
Internet: www.ettelsberg-seilbahn.de
Email: info[at]ettelsberg-seilbahn.de

Ontdek meer

Onze vakantie in Hessen
Onze hotels in Hessen
Onze uitstappen in Hessen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen