menu

Bangkok: waar plezier en zaken samenkomen

Het aantal keren dat we al naar Bangkok zijn geweest is bijna niet meer te tellen en toch is het nog steeds een van onze favoriete steden. Lekker druk maar nooit beklemmend, super veel mogelijkheden om lekker te eten en te winkelen, een mix van westerse en Aziatische cultuur en vooral: je eens betaalbaar kunnen laten gaan.

Bangkok waar plezier en zaken samenkomen Hotel Zwembad

© Reisfanaten.be

Vliegen in Business Class
Als je voor het werk naar Bangkok moet, wil je uitgeslapen aankomen. We trekken  dan ook eens de geldbeugel open en vliegen in Business Class. Aangezien dit een eerste ervaring is, zijn de verwachtingen hoog gespannen, maar die zijn helaas niet ingevuld. We vliegen met Thai Airways en achteraf gezien is de meerprijs het niet waard. De lounges in Brussel en Bangkok zijn wel leuk om vóór de vlucht in te vertoeven, maar eigenlijk lopen we ook wel graag eens rond in de luchthaven, zodat dit voor ons niet echt een meerwaarde heeft. Ook het gesnurk van medepassagiers in eerste klasse is niet stiller dan in tweede klasse, zodat er van slapen evengoed niet veel terecht komt. Rest ons dan nog de drank en het eten. Dit alles wordt mooi gepresenteerd en is quasi onbeperkt, doch dat dekt zeker de meerprijs niet. En vliegen om je zat te drinken is ook niet streefdoel nummer 1. Volgende keer wordt het toch maar weer Economy en spenderen we dat extra geld aan leukere dingen.

Bangkok waar plezier en zaken samenkomen Vliegtuig

© Reisfanaten.be

The Athenee Hotel
Bangkok heeft tientallen luxe hotels en het is dan ook moeilijk kiezen. De dagen dat we in een super eenvoudige guesthouse sliepen, zijn voorbij, doch het zijn wel momenten die blijven hangen in onze reiservaringen. We kiezen uiteindelijk voor The Athenee Hotel vlakbij een halte van de skytrein die ons in een mum van tijd overal in Bangkok kan brengen. Het hotel zelf is pure luxe met zwembad, super service, goed ontbijt en mooi uitzicht: een aanrader, zeker naar prijs/kwaliteit toe. Tip: boek de club-versie bij en dan kan je nog eens genieten van gratis drank en spijs tussen bepaalde uren.

Bangkok waar plezier en zaken samenkomen Hotel

© Reisfanaten.be

Transport
Taxi’s zijn een hel in Bangkok, dus is het uitkijken naar alternatieven. De skytrein is echt het snelste en goedkoopste transportmiddel. Ook de metro en de bootdienst op de rivier zijn mogelijkheden. De tuktuk is leuk voor even, want tamelijk duur. Achter op een moto is dan weer levensgevaarlijk. Misschien is uiteindelijk stappen nog het beste?

Bangkok waar plezier en zaken samenkomen Trein

© Reisfanaten.be

Winkelen
Een paar dagen van huis zonder een deel van de reisfanaten betekent: terugkeren met pakjes. Bangkok telt tientalen malls van goedkoop naar duur. Na kilometers wandelen, verdieping op, verdieping af, is de koffer gevuld met een paar leuke dingen en is ook die to-do afgevinkt.

Bangkok waar plezier en zaken samenkomen Shopping

© Reisfanaten.be

Bezienswaardigheden
In Bangkok kun je dagenlang culturele highlights bezoeken, maar aangezien we er de voorbije jaren al vaak geweest zijn, hebben we al veel gezien en gedaan. Op deze reis wordt er dan ook weinig bezocht. Het moet niet altijd cultuur zijn; eens gewoon lui zijn, vergaderen en rusten kunnen ook vakantie zijn.

Weer en Kerstmis in Bangkok
We zijn al een paar keer in Bangkok geweest in december en het is een zeer aangenaam gevoel om met zo’n temperaturen de kerstsfeer op te snuiven: 35 graden, Mariah Carey, kerstbomen en overal verlichting op straat, het heeft wel wat. En ja, Thai zijn verzot op kerst. Heel de stad is versierd en verlicht. Uniek!

Bangkok waar plezier en zaken samenkomen Kerst

© Reisfanaten.be

Helaas is deze trip van korte duur en is het weer heel snel tijd voor de terugvlucht. Ook hier kunnen we de Business Class maar matig verteren. Het slapen is echt niet zoals gehoopt en achteraf is het besluit bikkelhard. In de toekomst is het ons de meerprijs niet meer waard. Maar zeg nooit nooit: wie weet wat er nog allemaal op ons afkomt als reisfanaat.

3 reacties op “Bangkok: waar plezier en zaken samenkomen”

  1. Cynthia schreef:


    Ik vond het best bijzonder om te lezen dat je het toch verkiest om in economy te vliegen en ik merk ook een nostalgie naar de dagen van het minder luxueus reizen, klopt dat? 🙂 Ik reis met een klein budget en kan momenteel slechts dromen van een luxe reis, maar ik denk dat er elke manier van reizen wel bijzonder is! Bedankt voor de tips omtrent het transport! Ik ga volgend jaar naar Thailand en ben nog nooit in Bangkok geweest, ben wel eens benieuwd om die skytrein te nemen!

  2. Kimberley schreef:


    Jammer dat de Business class tegenviel! Ik zou ook graag nog een keer terug willen naar Bangkok.

  3. Charissa ~ Chadore Travel schreef:


    Heerlijk, Bangkok lijkt me ook een stad om terug te komen. Dat hotel ziet er waanzinnig uit!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen