menu

Antalya Turkije

De Turkse badplaats Antalya is al jaren een erg populaire vakantiebestemming. En dat hoeft niet te verbazen want de stad heeft voor ieder wat wils. Wie houdt van een lekker luie vakantie kan heerlijk vertoeven op één van de prachtige stranden. En wie zich graag actief bezighoudt en wat cultuur wil meepikken, vindt hier even goed wat hij zoekt. De temperaturen zijn er steeds aangenaam en warm en de bevolking is erg vriendelijk.

antalya stad

Antalya heeft verschillende soorten stranden te bieden. De bekendste zijn het kiezelstenenstrand Konyaalti Beach en zandstrand Lara-beach. In het historische centrum vindt u verschillende moskeeën en pleinen die u niet onberoerd zullen laten. De moderne, lange winkelstraat biedt een combinatie van verschillende ketens en lokale handelaars die tot heel erg laat open blijven.

Bezienswaardigheden
Wie in de buurt van Antalya is, moet zeker de belangrijkste bezienswaardigheden bezoeken. De oude stad Kaleiçi is een pittoresk dorpje met romantische smalle straatjes en historische gebouwen. Een bezoekje aan de klokkentoren en de Bazaar mogen zeker niet ontbreken.

???????????????????????????????

Vlakbij het centrum van de stad, ligt het Archeologisch Museum met 14 indrukkende zalen die samen meer dan 5 000 prehistorische voorwerpen herbergen. Een ander museum dat het bezoeken waard is, is het Suna en Inan Kiraç Kaleiçi Museum.

Wie graag wandelt, kan zijn hartje ophalen in het grote stadspark Kaaralioglu dat uitgeeft op de Hidirlik toren. In het zuidelijke deel van het centrum van Antalya kan u de Kesik Minare of afgeknotte minaret bezichtigen. Minicity Antalya is de plaats waar u belangrijke Turkse gebouwen in hun miniatuurversie kan bewonderen. Een echte aanrader voor jong en oud!

Antalya Hidirlik toren

Vervoer
Antalya is makkelijk bereikbaar want de haven en het vliegveld liggen aan de rand van de Turkse stad. In de stad zelf kan u zich verplaatsen per taxi. U kan ook steeds gebruik maken van de tramlijn of de stad te voet verkennen.

 

Wat je moet weten over deze vakantie:

Meer informatie over Lara
Ervaringen over Titanic Beach Lara
Luchthaven Antalya
Hotel Titanic Beach Lara
Ons reisverhaal

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen