menu

9 plaatsen waarvan je niet kan geloven dat ze echt zijn

Soms scroll je wel eens over verschillende webpagina’s of blader je door verschillende sociale media en kom je van die foto’s waarbij je denkt: “Is dit nu echt?” En hoewel er heel wat hoaxen het internet overspoelen zijn er effectief plaatsen in de wereld waarbij je even met verstomming slaat als je een foto ziet voorbijkomen.

1.Antelope Canyon
In de Navajo woestijn in Arizona ligt een slot canyon, heel nauw bij momenten, die op een zonnige dag een lichtshow presenteert voor wie in de canyon loopt. Een must voor iedere zelfrespecterende fotograaf.

Antelope Canyon

2. Salar de Uyuni, Bolivia
Je hebt ze ongetwijfeld wel nog zien voorbij passeren. De foto’s waarop iemand een klein mensen in zijn handen lijkt te houden. Of een speelgoed T-Rex iemand lijkt te zullen opeten. Het gezichtsbedrog is veroorzaakt door een laag regenwater op de zoutvlaktes van Salar de Uyuni die de vlakte in een spiegel omtovert. Dit fenomeen vindt altijd gedurende het regenseizoen plaats en toont de reiziger van zijn creatiefste kant met zijn fototoestel.

3. Lake Baikal, Rusland
Dit fantastische meer is gesitueerd in het zuidelijke deel van Siberië. Lake Baikal is het oudste en diepste zoetwatermeer en ligt in een gebied waar Aziz letterlijk in twee aan het splitsen is. De temperaturen dalen er tot -19 graden Celsius in de winter.

4. Kung Si Waterval, Luang Prabang, Laos
Dit wordt een toekomstige favoriet voor veel backpackers. Er niet in duiken lijkt een bijzonder moeilijke opgave.

5. Torres del Paine NP, Patagonië, Chili
Bewonder het immense Andesgebergte en bezoek een van de mooiste nationale parken ter wereld. Bergen bedekt met sneeuw en overspoeld door gigantische gletsjers zorgen ervoor dat een trektocht in dit park tot de mooiste ter wereld hoort.

6. Grand Prismatic Spring, Wyoming, USA
Nog meer water om je te overdonderen. Deze keer gelegen in Noord-Amerika waar deze natuurlijke poel gelegen is in het Yellowstone NP. Het water heeft er vaak de kleuren van de regenboog vanwege de vulkanische activiteit.

Grand Prismatic Spring, Wyoming, USA

7. Door to Hell, Turkmenistan
In feite is het niets meer dan een geiser maar de benaming ‘Door to Hell’ lijkt veel aantrekkelijker. Daarnaast is deze brandende poel lava in de Karakumwoestijn alles wat je zou verwachten van de ingang van de hel.

8. Dark Hedges, Ierland
Alsof het uit een sprookje is geplukt lijkt deze met grote vertakte bomen weg. Hier kan een roadtrip evenzeer een uitstapje in het bos betekenen. Deze route is gelegen aan de Antrimkust en is door Games of Thronesfans te herkennen als de Kingsroad.

Dark Hedges, Ierland

9. Mount Rinjani, Lombok, Indonesia
Een paar dagen klimmen en je wordt beloond met het zicht vanaf de top van Mount Rinjani, de tweede hoogste actieve vulkaan in Indonesië, op een kratermeer.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen