menu

Onze 3 bestemmingen in Duitsland die we aanraden voor deze zomer

Duitsland heeft veel te bieden en het brengt ook bij ons terug heel veel goede herinneringen op. Herinneringen zijn er om te herbeleven, maar ook om er naar terug te gaan. Daarom dat we jullie nog even terug meenemen naar drie fantastische vakanties in Duitsland.

1. Losgaan in Europa-Park

© Reisfanaten.be

Een 3-daags arrangement in het Bell-Rock hotel in het Europa-Park in Duitsland is echt een aanrader. Dit grote park is onderverdeeld in landen van Europa en elk land heeft verschillende attracties en eettentjes met eten dat typerend is voor dat land. De attracties zijn leuk voor klein en groot. Om het volledige park goed te kunnen zien heb je wel 3 dagen nodig. Na een dagje genieten in het park is het heerlijk om ’thuis te komen’ in het ruime hotel Bell-Rock. Je kunt in dit hotel heerlijk eten, ook met kleine kinderen. Heel jammer voor ons, want net gemist, maar goed nieuws voor iedereen die binnenkort het Europa-Park gaat bezoeken is dat er in juni een nieuwe attractie is geopend, namelijk het Voletarium. Deze attractie neemt je mee in een vlucht over de Europese steden en tussen de besneeuwde Alpentoppen.

Lees ons reisverhaal over Europa Park

2. Van alles wat in Hessen: natuur en steden

© Reisfanaten.be

De deelstaat Hessen heeft mooie stadjes, dorpen en bestaat voor een derde uit natuurgebied met veel bos. Het begin van de reis in Marburg is erg leuk en interessant voor kinderen is de wandeling die hen triggert om sprookjesfiguren te zoeken. Om de stad voor natuur te ruilen is de regio Vogelsberg een aanrader. Hier kun je overnachten in een blokhut, wat heel leuk is om een keer met kinderen te doen. De reis wordt vervolgd naar Odenwald, waar het Felsenmeer een indrukwekkend natuurfenomeen is. Uiteindelijk is de Big City van Hessen aan de beurt, Frankfurt. Deze stad heeft de bijnaam Manhattan. De tijd in Frankfurt is veel te kort, maar we gaan verder voor veel romantiek. Via het schitterende romantische Rüdesheim vertrekken we naar Wiesbaden, de hoofstad van Hessen en tevens eindpunt van onze fantastische tijd in Duitsland.

Lees ons reisverhaal over Hessen

3. Genieten in het Zwarte Woud

© Reisfanaten.be

Voor een midweek in het Zwarte Woud is het Schwarzwald Parkhotel een ideaal hotel voor een reis met kinderen of groepen. Het ontbijt was perfect, een ideale bodem om een lange wandeltocht te maken. Dit is vanaf het hotel mogelijk. Ontspannen na een tijd is ook heel goed mogelijk. Vanuit het hotel kun je een daguitstapje maken naar bijvoorbeeld het eiland Mainau. Dit is een schitterend eiland met veel groen en gekleurde bloemen. Ook kun je vanuit het hotel een dagje naar het Ravensburger spieleland. De combinatie van plezier en leren staat hier hoog in het vaandel.

Lees ons reisverhaal over het Zwarte Woud

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Elzas & Vogezen? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen