menu

Zwitserland Ontdekken? Zorg dat je een Digitaal Vignet regelt!

Wil jij met vakantie naar het prachtige Zwitserland? Zie jij jezelf als door de groene bergen rijden, langs mooie dorpjes en helderblauwe meren? Of in de winter door besneeuwde bergen waar je geweldig kunt skiën? Zwitserland is een land dat echt voor iedereen iets te bieden heeft. Wandelen, wintersporten, zwemmen, mooie steden of rustieke dorpjes bezoeken. Voordat je de grens over rijdt in Zwitserland moet je naast je paspoort nog een ding regelen: Een vignet. Moest je voorheen een sticker op je ruit plakken, vanaf 1 augustus is er het digitale vignet. Hoe dit werkt en waarom je dit digitale vignet nodig hebt lees je in dit artikel.

© Pexels.com

Waarom een Digitaal Vignet?

Om over de Zwitserse wegen te mogen rijden heb je verplicht een digitaal vignet nodig. Het maakt niet uit wat voor voertuig je hebt, of het lichte of zware bolide is, of je auto al oud is of splinternieuw, een vignet is noodzaak voor toegang op de auto- en tolwegen. Met de tarieven voor het vignet betaalt de Zwitserse overheid het onderhoud van de wegen.
Wat kost een Digitaal Vignet?

Wat kost een Digitaal Vignet?

De prijzen van het vignet zullen ongeveer rond de € 40 liggen, maar liggen niet vast, het kan dus iets duurder uitvallen. Een dergelijk bedrag zul je vaak ook minimaal uit moeten trekken voor Franse of Spaanse tolwegen. Check altijd de website voor actuele prijzen.

Hoe kom je aan een Digitaal Vignet?

Vanaf 1 augustus is het verkrijgen van een vignet een stuk makkelijker geworden. Je kenteken en je persoonlijke gegevens zijn voldoende om het vignet online te bestellen. Na je betaling kun je het vignet direct downloaden en opslaan op je smartphone. Printen is niet nodig, een digitale versie op je telefoon volstaat.

Zorg dat je het vignet regelt want zonder vignet riskeer een flinke boete en dat is zonde van je geld en het verpest jouw vakantieplezier. Het digitale vignet is een jaar geldig.

Heb je een Belgisch kenteken?

je kan terecht met een Belgisch kenteken op www.Vignetteswitzerland.com. Het vignet is gekoppeld aan je kenteken zodat je, als je een nieuwe auto aanschaft geen nieuw vignet hoeft te kopen (tenzij het verlopen is).

Zorgeloos reizen

Niet alleen Zwitserland maar ook andere landen vereisen tegenwoordig een digitaal vignet. In Oostenrijk, Roemenië, Bulgarije zijn de vignetten ook verplicht. Met een vignet heb je een zorgeloze vakantie. Ga jij van de frisse berglucht genieten in de Alpen, de Matterhorn beklimmen of watersporten op het Meer van Genève. Of ga je liever cultuur opsnuiven in het bruisende oude centrum van Zürich, musea bezoeken in Genève, de middeleeuwse stad Bern (dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat) of de architectuur en 14e -eeuwse houten Kapelbrug in Luzern bezichtigen.

© Pexels.com

Heb je plannen om naar Zwitserland te gaan, regel dan bijtijds je digitale vignet en geniet heerlijk van een onvergetelijke en welverdiende vakantie! Zwitserland Ontdekken? Zorg dat je een Digitaal Vignet regelt!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen