menu

Westminster Abbey

De officiële naam van deze kerk in Londen is The Collegiate Church of St. Peter. Sinds 1987 staat Westminster Abbey op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Westminster Abbey Londen

© Pixabay.com

Het gebouw wordt traditioneel gebruikt voor begrafenissen van belangrijke personen: de Britse Royals, politici en kunstenaars. De kerk is dan ook volgestouwd met praalgraven, monumenten en standbeelden. In totaal liggen er 3 300 personen begraven waaronder Charles Darwin en Isaac Newton. In Westminster Abbey vindt u ook het graf van de onbekende soldaat. 11 november 1920 werd een onbekende soldaat samen met zand van belangrijke Franse slagvelden begraven in het schip van de kerk.

Tussen 1100 en 2011 vonden er 16 huwelijken van Britse Royals plaats. Het laatste was dat van Prins William en Kate Middleton. Sinds 1066 zijn ook alle vorsten van het Britse koningshuis hier gekroond. Behalve Lady Jane Grey, Eduard V en Eduard VIII die niet gekroond werden. Deze ceremonie wordt traditioneel geleid door de aartsbisschop van Canterburry. Harold en Willem werden echter gekroond door de aartsbisschop van York.

Op de plaats van Westminster Abbey stond al in de 8e eeuw een kerk maar de huidige werd in 1050 gebouwd door Eduard De Belijder. Vandaag is nog maar een klein deel van dat oorspronkelijke gebouw intact. Het grootste deel van de huidige kerk werd gebouwd in de periode tussen 1245 en 1272 toen Hendrik III het liet heropbouwen in een gotische stijl. Later kwamen er enkele uitbreidingen zoals de kapel en de twee Westelijke torens. De Noordelijke doorgang, gebouwd in de 19e eeuw, was de laatste uitbreiding.

Extra informatie

  • Adres: 20 Deans Yd, London SW1P 3PA, Verenigd Koninkrijk
  • Telefoon: +44 20 7222 5152

Prijzen (allemaal inclusief gratis audio-guide):
– Volwassenen: £18.00
– Studenten 18+ en senioren 60+: £15.00
– Kinderen 11 – 18 jaar: £8
– Kinderen -11 jaar begeleid van een volwassene: gratis

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen