menu

Welke kleding is een must have op reis?

Het is altijd lastig om in te schatten hoeveel kleding je mee moet nemen, maar ook welke soort kleding je mee moet nemen. Het kan dan ook best stressvol zijn en vaak komt kleding ook nog eens ongedragen terug van vakantie. Het hangt natuurlijk ook af van het weer op de bestemming en wat je allemaal van plan bent te gaan doen. We geven je een paar tips over welke kleding een must have zijn om mee te nemen op reis.

© Pixabay.com

Hoelang ga je op reis?

De hoeveelheid kleding is afhankelijk van hoelang je op reis bent. Om een goed overzicht te bewaren, is het verstandig om de kleding op bed of op de grond neer te leggen. Je hebt zo een idee van wat met elkaar te combineren valt en voor welke dagen en/of situaties je welke kleding nodig hebt. Zodra je een week op vakantie gaat, kun je uitgaan van 3 of 4 setjes kleding. Je gebruikt een setje namelijk meerdere dagen of je mixt de sets met elkaar. Voor 2 weken kun je denken aan 6 of 7 setjes kleding en ga zo maar door. Is er nog ruimte in je koffer? Dan kun je uiteraard andere kleding toevoegen. Ook is het een aanrader om dikke kleding te dragen in het vliegtuig zodat dit geen ruimte inneemt in je koffer.

© Pixabay.com

Must have kleding voor op reis

Het is belangrijk om na te gaan wat je wilt gaan doen op reis. Ben je een sportfanaat? Dan is een sport outfit niet geheel onbelangrijk. Wens je een hike te maken? Dan kun je denken aan hike schoenen om de hike gemakkelijker te laten verlopen. Het belangrijkste is dat je kleding meeneemt die lekker zit, niet snel kreukt en je makkelijk kunt combineren en wassen. Let op dat je sets aan kleding met elkaar kunt combineren. Ga je naar een zonnige bestemming? Dan kunnen ook strandkleding, badkleding en slippers niet geheel onbelangrijk zijn. Neem ook niet te veel jasjes mee. Ook op warme bestemmingen, kan het in de avond soms flink afkoelen. Een trui komt daarom altijd van pas. Voor warmere temperaturen wil je dunne en korte kleding meenemen. Ook hangt het natuurlijk af van wat voor soort reis je gaat maken. Ga je 3 weken backpacken dan heb je misschien niet de mogelijkheid om je kleding te wassen. Neem dan genoeg kleding mee om 3 weken vooruit te kunnen. Bekijk voor een backpackreis welke route je gaat nemen en voor welke gelegenheden, je welke kleding nodig hebt. Ook is het nooit verkeerd om het weerbericht van tevoren nog even te checken.

Maak van tevoren een inpaklijst met de kleding die aansluit bij de gelegenheden en de weersomstandigheden. Leg je kleding van tevoren op de grond of op het bed om een overzicht te bewaren. De kleding die het lekkerst zit, zul je het meest dragen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen