menu

Waarom je een bril én lenzen moet meenemen op vakantie

Het zijn altijd die kleine dingen die je vergeet mee te nemen op vakantie: de oplader van je telefoon, je tandenborstel, een puzzelboekje, ga zo maar door. Gelukkig is er op bestemming meestal wel een toeristenwinkeltje te vinden waar je deze artikelen op de kop kunt tikken. Het wordt ook wel eens gezegd: het enige waar je écht aan moet denken, is je pinpas en je paspoort. Logisch, maar niet de ideale start van je vakantie. Sommige artikelen wil je namelijk liever wel inpakken om kosten en moeite te besparen. Een bril en lenzen zijn hier het perfecte voorbeeld van. Want wat doe je op vakantie als je niet eens van het uitzicht kunt genieten?

© pixabay.com

Dit moet je allemaal ingepakt hebben

Top! Je hebt eraan gedacht om een bril en lenzen mee te nemen. Dan komt de volgende vraag: welke spullen heb ik naast mijn bril of contactlenzen nodig? Daar hebben wij gelukkig al over nagedacht. Hieronder vind je een volledige checklist, met alle benodigdheden voor optimaal zicht tijdens je vakantie.

Alles voor het dragen van een bril:

  • De bril die je standaard draagt
  • Reservebril
  • Microvezeldoekje
  • Brillenkoker

Alles voor het dragen van lenzen:

  • De lenzen die je standaard draagt
  • Lenzendoosje
  • Daglenzen voor tijdens het zwemmen
  • Lenzenvloeistof
  • Reisverpakking voor je lenzenvloeistof
  • Klein spiegeltje

Toch bang dat je iets kwijtraakt? Een bril aanschaffen op vakantie lukt meestal nog wel, maar contactlenzen kopen in het buitenland is vaak wat lastiger. Om zeker te zijn van je zaak, kun je ervoor kiezen om ook een extra setje lenzen mee te nemen.

© pixabay.com

In deze situaties draag je een bril of lenzen

Het is ideaal om tijdens je vakantie de keuze te hebben tussen het dragen van lenzen en het dragen van een bril. Toch is de ene optie, in bepaalde situaties, wat praktischer dan de ander. Zo kun je tijdens een sportieve vakantie beter kiezen voor lenzen. Hardlopen of mountainbiken gaat nu eenmaal makkelijker met contactlenzen. Bovendien is je zichtveld niet belemmerd als je lenzen draagt, wat wel zo is als je een bril draagt. Zo zie jij gemakkelijk die strandvolleybal vanuit alle hoeken aankomen! Laat jij de sportieve activiteiten op vakantie liever links liggen, maar ben je vaker in een museum te vinden? Dan is het prettig om af en toe een bril te dragen. In deze ruimtes staat er meestal airco aan, waardoor je ogen en dus je lenzen sneller uitdrogen. Met een bril voorkom je dat je met droge ogen naar kunst staat te kijken. Breng jij liever je vakantiedagen op het strand door? Kies dan vooral wat jij het fijnst vindt. Pas wel op: de glazen van een bril kunnen niet goed tegen zand en zonnebrand!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen