menu

Vijf tips voor je stedentrip naar Antwerpen

Antwerpen is een geweldige plek voor een stedentrip. Op slechts enkele uurtjes rijden van Nederland ligt deze charmante Belgische stad. Antwerpen ligt in het noorden van België in de gelijknamige provincie Antwerpen. Al sinds de Middeleeuwen is deze stad bewoond en in de loop der jaren werd Antwerpen een belangrijke havenstad. Antwerpen telt momenteel ruim 530.000 inwoners. De rivier de Schelde stroomt door de stad.

© Pexels.com

Beleef een heerlijke citytrip

Antwerpen biedt haar bezoekers een interessante mix aan cultuur, historie, mooie winkelstraten en vele goede restaurants en cafés. Dit maakt Antwerpen een ideaal oord voor een citytrip. Het is onmogelijk om de stad in een dag te bezichtigen, blijf daarom een of meerdere nachten overnachten Antwerpen zodat je meerdere dagen kunt genieten van je citytrip.
Om optimaal te kunnen genieten van alles wat deze bruisende stad je te bieden heeft, hebben wij vijf gave tips voor je!

Vijf to do’s in Antwerpen

Je kunt met de auto naar Antwerpen gaan, als je in Eindhoven bent, is het nog maar een uurtje rijden naar Antwerpen. Hou er echter rekening mee dat je niet meer mag parkeren in Antwerpen centrum. De trein is dan ook een prima alternatief. Het openbaar vervoer in België is niet duur en je stapt uit in hartje Antwerpen. Daar bevindt zich dan ook meteen onze eerste hotspot, het centraal station.

Mooiste station ter wereld

In 2014 werd het station van Antwerpen uitgeroepen tot het mooiste station van de wereld. Aan het einde van de negentiende eeuw ontwierp Clément van Bogaert dit historisch monument. Geniet hier van de prachtige stenen constructie en vooral van de koepel in de stationshal.

De historische binnenstad

De historische binnenstad van Antwerpen is vrij compact, ideaal dus om er een stadswandeling te maken. De centrale plek is de Grote Markt, een plein in de vorm van een driehoek, omringd door indrukwekkende historische gebouwen. Een van deze gebouwen is de onze-lieve-vrouwekathedraal met haar hoge toren.
Het stadhuis is gebouwd in renaissance stijl en staat op de lijst van UNESCO-wereldcultuurerfgoed. Sinds kort is een gedeelte van het stadhuis te bezoeken, zeker doen als je in Antwerpen bent!

Shop till you drop

Shopaholics komen zeker aan hun trekken tijdens hun citytrip in Antwerpen, want het winkelaanbod is groot. De bekendste winkelstraat is de Meir, een lange straat met zowel bekende winkelketens als exclusieve boetiekjes. De winkels zijn op zondag alleen de eerste zondag van de maand geopend.

© Pexels.com

Museum aan de stroom

In het museum aan de stroom maak je op een andere manier kennis met Antwerpen. Dit tien verdiepingen tellende museum laat zien hoe deze stad verbonden is met de rest van de wereld. Het panoramadak op de tiende verdieping is gratis te bezoeken en biedt je een prachtig uitzicht over de haven en de rest van de stad.

Chocolade!

Antwerpen staat ook bekend om de heerlijke chocolade. Verwen jezelf met een heerlijk doosje pralines van een van de vele chocolatiers. Een kopje koffie erbij op een van de gezellige terrasjes geeft je helemaal het gevoel op vakantie te zijn!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen