menu

Vier leuke activiteiten aan de Zeeuwse kust

De Zeeuwse kust is een prachtig stukje Nederland, met schone zandstranden, een ruige Noordzee en de meeste zonuren van het land. Niet voor niets is dit een populaire vakantiebestemming bij Belgen. Ook nu de zomer voorbij is, is er nog genoeg te doen aan de Zeeuwse kust. Dit zijn vier gave activiteiten aan de Zeeuwse kust.

Vier leuke activiteiten aan de Zeeuwse kust

© Pixabay.com

Kitesurfen bij de Brouwersdam

De Brouwersdam ligt op de grens van Zeeland en Zuid-Holland. Op dit gigantisch grote activiteitenstrand valt veel te beleven. Met een sim only abonnement kun jij alvast de wind checken voordat je jouw kitesurfles reserveert, want dat heb je nodig voor het beoefenen van deze stoere sport. Blijf je liever op het land? Dan kun je hier ook gaan strandzeilen of gewoon genieten van een drankje bij één van de de strandtenten en kijken naar de stunts van anderen.

Suppen bij Cadzand

Cadzand ligt in Zeeuws-Vlaanderen, tegen de Belgische grens aan. In dit sfeervolle badplaatsje geniet je van Belgisch bier en Belgische wafels en je bent hier in een wip vanuit Antwerpen, Brugge en Gent. De badplaats staat bekend om het brede en lange zandstrand met fijn en wit zand. Hier maak je prachtige tochten langs de kust terwijl je aan het suppen bent. Hierbij sta je op een groot surfboard en gebruik je een lange peddel om jezelf vooruit te bewegen, terwijl je jouw evenwicht probeert te bewaren. Maak na afloop zeker een mooie strandwandeling waarbij je jouw ogen openhoudt voor haaientanden. Deze fossielen zijn nog altijd te vinden op het strand!

Vier leuke activiteiten aan de Zeeuwse kus

© Pixabay.com

Surfen in Domburg

Domburg is één van de beste golfsurfspots van Nederland. Hier trotseer je de golven van de Noordzee en voel je je één met de natuur. Tijdens het surfen komen er allerlei stofjes vrij waardoor je een groot gevoel van plezier en sereniteit ervaart, zoals adrenaline, dopamine en endorfine. Het leuke van surfen is dat het altijd uitdagend is, of je dit nu net gaat leren of juist al veel ervaring hebt. Er valt altijd wat nieuws te leren. Daarnaast is Domburg een erg mooi kustplaatsje met een lange geschiedenis als badplaats en kunstenaarsoord.

Varen op het Veerse Meer

Veere ligt niet direct aan de kust, maar dit is zeker een activiteit die je niet wilt missen. Veere is een pittoresk plaatsje gelegen aan het Veerse Meer. Het is heerlijk om een sloep te huren, een gevulde picknickmand mee te nemen en het meer op te varen. Meer aan bij één van de kleine eilandjes voor een duik in het water. Je kunt hier ook erg mooi zeilen. Vergeet niet om ook een wandeling te maken door het schattige dorp.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen