menu

Val Thorens: skiën van november tot mei

Hoe hoger het gebied gelegen is, hoe meer sneeuw er ligt. En ook dat is het geval met Val Thorens waar er gegarandeerd sneeuw ligt van november tot mei. Sneeuwpret verzekerd!

Val Thorens skiën van november tot mei a

© Reisfanaten.be

Hoogste skigebied van Europa

Val Thorens staat bekend als het hoogste skigebied van Europa waardoor het de garantie biedt dat er sneeuw ligt tot in de maand mei. Dat betekent wintersportpret onder een blauwe hemel en met aangename temperaturen. Het grootste deel van de pistes is gelegen op meer dan 2000 meter hoogte, en de hoogste reiken zelfs tot 3200 meter. Op die manier kan je je wintersportvakantie nog zelfs tot in de lente boeken zonder dat je hoeft te piekeren over het feit of er al dan niet nog sneeuw genoeg ligt.

Wintersportgebied voor het hele gezin

Of je nu een beginnend skiër bent of je hebt al reeds enkele winters ervaring met op de latten te staan, Val Thorens heeft een uitgebreid aanbod aan pistes van ieder niveau. Met ruim 600 kilometer aan pistes vind je er sneeuwhellingen ideaal voor de allerkleinsten tot pistes die de adrenaline door je lijf doen pompen. Vanuit de het skioord Val Thorens zijn drie gebieden makkelijk bereikbaar: Val Thorens – Orelle, de Belleville Vallei en Les 3 Vallées.

Val Thorens skiën van november tot mei b

© Reisfanaten.be

Genieten in de Franse Alpen

Gelegen in de Haute Savoie midden in de Franse Alpen, biedt Val Thorens je de perfecte wintersportervaring. In het skioord vind je talloze restaurantjes die vaak kaasfondue of raclette op het menu hebben staan. Wat kan je nog meer wensen na een dagje op de latten te staan? Daarnaast bieden de Franse Alpen heel wat andere activiteiten in de omgeving. Wil je even een dagje uitrusten en niet intensief gaan skiën, dan kan je altijd opteren om een namiddagje van wellness te genieten. Ongetwijfeld ben je nadien weer helemaal fris en ontsnappen om verder te genieten van je vakantie. Daarnaast kan je ook gaan sleeën op de langste sleepiste in Europa (6km) of je hart sneller doen slaan door op de Airbag, een gigantisch kussen te springen.

Dutch week

Op het einde van het winterseizoen vindt in Val Thorens de Dutch Week plaats. Dit evenement op het einde van de maand april is ontstaan omdat gedurende deze periode heel wat Nederlanders vaak nog een laatste keer naar de skipistes trekken om het seizoen af te sluiten. Het is voornamelijk een familie evenement waarbij er gratis concerten plaatsvinden op de pistes en er materiaal kan worden getest. Ook in het centrum van de stad zorgen heel wat muziekgroepen en DJ’s voor de ideale après-ski. Belgen zijn uiteraard ook welkom!

Meer informatie

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen