menu

10 redenen waarom Val Thorens de perfecte skivakantie is voor families

Hou je er van om met je familie in de wintermaanden eens op skivakantie te gaan? Dan zal je vast wel al gemerkt hebben dat niet ieder skigebied ideaal is om met je familie op wintersportvakantie te gaan. Hier zijn een tiental redenen waarom Val Thorens wel perfect is voor een familiewintersportvakantie.

© Reisfanaten.be

1. Het resort

Hoewel Val Thorens best wel een groot resort is, heeft het toch een gezellige sfeer. De vele restaurantjes rond de kleinere pistes en de aantrekkelijke chaletjes zijn daar een grote oorzaak van. Daarnaast is de skischool nabij gelegen zodat je de allerkleinsten kunt zien oefenen terwijl je zelf op een terrasje zit.

2. De liften

Er is heel wat geïnvesteerd in het liftsysteem dat wordt gebruikt in Val Thorens en dat is snel op te merken. Wachtrijen beperken zich tot een minimum waardoor je vaak slechts enkele minuten dient aan te schuiven. Vooral als je met jonge kinderen gaat skiën is dit een groot voordeel.

© Reisfanaten.be

3. De pistes

Het skigebied Val Thorens is wellicht van de beste skioorden voor beginnende skiërs. Het grote aanbod aan gemakkelijke pistes is perfect voor wanneer je kinderen nog hun vaardigheden moeten aanscherpen.

4. De Fun pistes

Wanneer je kinderen al iets gevorderd zijn, zijn er ook een aantal fun pistes om te skiën. Hier kan je highfives uitdelen met zwaaiende cartoonhandjes tijdens je afdaling of doorheen tunnels skiën. Uiteraard hoeft die pret zich niet te beperken tot kinderen.

5. De slee

In Val Thorens vind je de langste sleepiste van Europa, tot wel zes kilometer lang. Moeten we nog meer vertellen?

© Reisfanaten.be

6. Uitdagingen

Val Thorens mag dan wel heel wat te bieden hebben voor de beginnende skiërs, toch zal je er ook uitdagingen aantreffen die de adrenaline door je aderen doet stromen. Op de Fight Speed Club is zo snel mogelijk afdalen de uitdaging die je te wachten staat.

7. Variatie

Als je voor een week of langer op skivakantie bent, dan wil je wel eens wat anders dan iedere dag dezelfde piste afdalen met je ski’s. Ook hier vind je een groot aantal aan activiteiten om sneeuwpret mee te beleven die eens iets anders zijn dan gewoon skiën.

8. Skischool

Zoals het ieder gereputeerd skioord betaamt, heeft ook Val Thorens een aanbod aan skiopleidingen. Zowel voor de allerkleinsten die wat aan zelfvertrouwen dienen te winnen als voor volwassenen die hun techniek willen verbeteren.

9. Het eten

Val Thorens is gelegen in de Savoieregio. En dat betekent dus kaas. Veel kaas. En geef toe, er is toch geen betere manier om een skidag af te sluiten dan met een fondue of raclette?

© Reisfanaten.be

10. Activiteiten

Als je geluk hebt, heb je in je eigen accommodatie een zwembad ter beschikking, maar zelfs al is dat niet het geval, dan is dat nog geen ramp. Er zijn tal van activiteiten buiten het skiën. Van wellness tot schaatsen of de Franse Alpen verkennen.

Meer informatie

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen