menu

Vakantie op de Canarische Eilanden: Lanzarote

Een landschap geboren uit vulkanen, gekoesterd door de zon en bebouwd door een lokale architect, die de wonderlijke schoonheid van zijn eiland begreep: welkom op Lanzarote, de zwarte parel van de Canarische eilanden. Lanzarote maakt deel uit van de Canarische eilanden en hoort bij Spanje. Vanaf België en Nederland vlieg je in ruim vier uur naar Arrecife, de hoofdstad van dit eiland, waar zelfs in de winter de temperatuur overdag niet onder de twintig graden zakt. Het eiland is dan ook een heerlijke vakantiebestemming voor wie (zeker in de winter) licht, zon en warmte zoekt.

rots met strandje

© Reisfanaten.be

Vakantie-accommodaties vind je te kust en te keur, van mooi ingerichte vakantiehuisjes in een van de gezellige vakantieparken tot prachtige appartementen aan zee. Let vooral op de architectuur: de lokale architect César Manrique wilde de aparte schoonheid van het eiland benadrukken door witte, simpele huisjes te bouwen. Hoogbouw zul je dan ook niet tegenkomen op Lanzarote. Mede daardoor heeft het eiland zijn unieke, pure sfeer behouden.

hotel op lanzarote

© Reisfanaten.be

César Manrique heeft als architect en kunstenaar een onmiskenbare stempel gedrukt op het eiland, en niet alleen door de keuze voor de eenvoudige, witte laagbouw. Zijn kunstwerken vind je overal op het eiland terug. Je kunt hier genieten van een aantal absolute highlights, onder andere van zijn hand:

  • Indrukwekkende sculpturen en kunstwerken sieren een aantal rotondes, die je onderweg zeker tegen zult komen
  • De César Manrique Foundation. Na zijn overlijden in 1992 is zijn privéwoning opengesteld voor het publiek. De woning is modern vormgegeven met allerlei zitjes en grote ramen die het lava naar binnen lijken te halen. Manrique’s huis herbergt tevens een galerie, met kunst van bevriende kunstenaars als Picasso. Ronduit spectaculair zijn het geïntegreerde zwembad plus de centrale grot.
  • Het Nationaal Park Timanfaya in het zuidwesten van Lanzarote. Start je bezoek aan dit park met een ritje op een dromedaris. Laat je op de bult van zo’n ‘schip van de woestijn’ vervoeren door het wonderlijke landschap. Deze toeristische attractie is zeer populair, toch hoef je nooit lang te wachten op jouw dromedaris. Tijdens een busrit kronkel je vervolgens door de Montañas del Fuego, letterlijk de ‘vuurbergen’, terwijl je je vergaapt aan de unieke natuur en uitstraling van het vulkanische eiland. Bij het bezoekerscentrum kun je bijzondere lava-souvenirs kopen en het vulkanische karakter van Lanzarote van heel dichtbij ervaren: bovenop een rokende put die ver de diepte in voert, kun je verse vis laten bereiden!

[uitgelicht style=”font-weight:bold; text-align:center;”]
Onze tip:
Laat je verrassen door de architecturale en natuurlijke schatten van Lanzarote. Dit eiland sleurt je mee in een wervelende roes.

[/uitgelicht]

  • Het beschermde wijngebied la Geria, ook al zo’n aparte beleving. De wijnranken liggen in kuilen, omringd door halve manen van lava, om ze te beschermen tegen de wind. Een prachtig gezicht, uniek in de wereld! De heerlijke wijnen van de Malvasiadruif vind je overal in een een van de leuke bodega’s.
  • Gardin de Cactus. Ook al zie je nauwelijks begroeiing op het eiland, heeft de cactus zich hier met minimaal 1000 soorten genesteld in een prachtige cactustuin met verschillende niveau’s.
  • Jameos del Agua: een cultureel en toeristisch hoogtepunt. Op het parkeerterrein prijkt een enorme kreeft, het symbool voor deze spectaculaire grot. Je gaat direct de diepte in: een steile trap voert naar het restaurant in het hart van de grot. En daar wacht je een onverwacht doorkijkje naar het ondergrondse meer en de overkant. Het meertje glinstert en schittert je tegemoet, door de ontelbare albinokrabbetjes die in het water leven!
kust

© Reisfanaten.be

Naar Lanzarote ga je voor zon, zee en strand. Maar door het bijzondere landschap en de architectuur zul je dit eiland zeker niet als een standaard vakantiebestemming ervaren.
Wie er eenmaal geweest is, spreekt jaren later nog van een onvergetelijke tijd!

 

Voor meer tips kijk zeker eens naar deze reisgids.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen