menu

Zo reis je goedkoper naar en in Spanje

  1. Vervoer

Wil je Spanje vanuit België met de wagen bereiken, dan moet je er al snel twee reisdagen voor over hebben. Reizen met trein of bus is niet zo voor de hand liggend. Het vliegtuig is de snelste en meest comfortabele manier om dit zonovergoten en cultureel gezegend vakantieland te bereiken. Grasduin door de websites van diverse vliegtuigticketvergelijkers. Je vindt er gegarandeerd een supervoordelige deal.

Eens in Spanje, ben je niet altijd het goedkoopst af met het openbaar vervoer. Reis je met je gezin of met een kleine groep, dan verplaats je je vaak nog het voordeligst met een huurwagen. Ook een binnenlandse vlucht kan een optie zijn. De afstand tussen Barcelona en Granada is bijvoorbeeld al de moeite om een low-cost vliegticket te rechtvaardigen.

  1. Accommodatie

De nachten in Spanje kunnen vrij duur uitvallen, wanneer je op hotel gaat. Wil je niet aan couchsurfing doen of in een jeugdherberg slapen, dan is dit het voordeligste alternatief: vermijd alles wat de naam ‘hotel’ draagt.

Je vindt een comfortabel en budgetvriendelijk verblijf in ‘Hostales’, ‘Pensiones’ en ‘Casas’. De eerste twee zijn kleinschalige B&B’s, door families gerund. Ze tellen meestal maar een tiental kamers, soms met gemeenschappelijke badkamers. Deze pensions worden ook beoordeeld op comfort en kwaliteit en krijgen hiervoor een aantal sterren. Je kunt de prijs nog meer drukken door een B&B in een buitenwijk van de stad te zoeken. In de binnenstad is het vaak duurder en ook rumoeriger.

Terwijl je in de steden in een ‘Hostal’ of ‘Pension’ terecht kunt, slaap je op het platteland het goedkoopste in een ‘Casa’. Wanneer je Spanje met de wagen doorkruist, is dit een bijzonder goed idee. Je overnacht bij de lokale bevolking thuis en wordt volledig opgeslorpt door de echte Spaanse dagdagelijkse cultuur. Een andere mogelijkheid is kamperen. De campings in Spanje zijn uitgerust met restaurants, winkeltjes, cafés, zwembaden en sanitaire voorzieningen. Het zijn een soort mini-resorts. Daarbij heb je het warme klimaat, wat van een kampeervakantie altijd een aangename ervaring maakt.

Tot slot kun je met je gezin of met een klein reisgezelschap ook gewoon een studio of appartement huren. Je spaart ook heel wat geld uit door zelf te koken. Laat je echter niet in met privéverhuurders. Het is veiliger om je tot een gekende verhuurorganisatie te wenden. Betaal, indien mogelijk, niet op voorhand.

  1. Eten en drinken

Wil je op het gebied van eten en drinken geld uitsparen, vermijd dan de restaurants. Je kunt in vele cafés een waardevolle lunch genieten voor de helft van de prijs. In Zuid-Spanje worden gratis tapas geserveerd bij een drankje, maar in Catalonië kun je daar bijvoorbeeld niet op rekenen. Kun je afstand nemen van Spanjes nationale keuken, dan ga je in het vrij dure Barcelona beter een kebab halen. Heb je een accommodatie met keuken geboekt, dan bespaar je het meeste geld en bereid je zelf je maaltijden met de lekkere, verse producten die je op de Spaanse markten kunt vinden.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen