menu

Vakantie op de Canarische Eilanden: Fuerteventura

Op zoek naar een bijzondere vakantiebestemming die niet al te ver weg ligt, een heerlijk subtropisch klimaat heeft en een mooie balans heeft tussen toerisme en cultuur? Overweeg dan eens om naar het Canarische eiland Fuerteventura op vakantie te gaan. Het eiland is voorzien van een eigen vliegveld en zodoende prima te bereiken. Daarnaast heeft het eiland een groot aantal all-inclusive resorts waar het goed toeven is. Maar ook buiten deze resorts valt genoeg te zien. Het eiland heeft namelijk een uniek uiterlijk dat specifiek bij de Canarische eilanden hoort.

hoge berg

© Reisfanaten.be

Toerisme op Fuerteventura
De Canarische eilanden zijn eigenlijk sinds 1950 uitgegroeid tot een zeer populaire vakantiebestemming. Waar dit in eerste instantie voornamelijk gebeurde op de eilanden Gran Canaria en Tenerife, is het de laatste tijd vooral Fuerteventura dat aan populariteit wint. Dit heeft er onder meer mee te maken dat dit het enige eiland van de Canarische eilanden is waar het toerisme niet aan banden is gelegd. Ontwikkelaars van vakantiebestemmingen mogen op dit eiland nog steeds hun gang gaan en leven zich dan ook helemaal uit bij het creëren van de ideale hotels en resorts. En zeg nou zelf, met dat subtropische klimaat dat er op Fuerteventura heerst, is dit natuurlijk een perfect eiland om lekker een aantal dagen door te brengen! De gemiddelde temperatuur per maand zakt het hele jaar door niet onder de 20 graden, wat het tot een ideale bestemming maakt om het hele jaar door te bezoeken. Is het bij ons een natte, grauwe zomer? De zon wacht op u. En is de winter hier guur en onaangenaam? Op de Canarische eilanden hoeft u daar niet bang voor te zijn!

windsurfen

© Reisfanaten.be

Populaire trekpleisters op Fuerteventura
Op dit eiland zijn vele prachtige stranden te vinden waar u heerlijk kunt genieten in de zon. Maar dit is zeker niet het enige dat de moeite van het bekijken waard is! Net als de andere Canarische eilanden heeft ook dit eiland een aantal unieke kenmerken die het heel bijzonder maken. Zo is het net als bijvoorbeeld Lanzarote een vulkanisch eiland, waar de restanten nog van terug zijn te zien. Een deel van het landschap heeft wel iets weg van een maanlandschap, wat dit eiland zijn unieke karakter geeft.

[uitgelicht style=”font-weight:bold; text-align:center;”]
Onze tip:
Ongerepte natuur, eindeloze stranden en gezellige toeristische trekpleisters wisselen elkaar af op het subtropische Fuerteventura.

[/uitgelicht]

Een andere bezienswaardigheid is Betancuria, de voormalige hoofdstad, die vooral zo opvalt door de vele authentieke elementen. Het centrum van het stadje is zo’n gezellig centrum waar je echt in kunt verdwalen, met leuke winkeltjes, een markt en een aantal musea. Ook heeft het eiland een traditioneel vissersdorpje dat El Cotillo heet. Hier is alles nog zoals het vroeger was, zonder toeristische invloeden, maar met een aantal prachtige, witte zandstranden. Vergeet vooral ook niet Isla de Lobos te bezoeken. Dit is een onbewoond eiland tussen Fuerteventura en Lanzarote, met een uniek ecosysteem. Het is een zeer populaire plek voor wandelaars.

woestijnachtig

© Reisfanaten.be

Voor meer tips kijk zeker eens naar deze reisgids.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen