menu

Vakantie naar de zon? Dit steek je allemaal in de koffer

“Ik ga op reis en ik neem mee…” De koffer inpakken voor een vakantie wordt door veel mensen als een uitdagende klus gezien, zeker wanneer je rekening moet houden met bagagebeperkingen van de luchtvaartmaatschappij.

Door slim in te pakken heb je tijdens je vakantie alles wat je nodig hebt bij de hand. Ontdek hieronder hoe je best inpakt voor een vakantie naar de zon…

© Pexels.com

Reisdocumenten

Als je aan inpakken denkt, ben je wellicht al outfits aan het samenstellen in je hoofd. Toch is het allerbelangrijkste om je reisdocumenten mee te nemen. Denk aan tickets en vouchers, je identiteitskaart, paspoort en rijbewijs. Ga zeker ook na of je voor het land van bestemming een visum nodig hebt en hou al de nodige reisdocumenten in je handbagage.

Persoonlijke verzorging

Indien je medicatie neemt of bepaalde producten écht nodig hebt, steek deze dan ook in je handbagage. Let op; voor sommige medicatie heb je een bewijs van de dokter nodig zodat je het mee op het vliegtuig mag nemen.

Persoonlijke verzorging zoals shampoo, conditioner en bodylotion is vaak voorzien in hotels. Wil je ze toch meenemen? Kies dan best voor een klein formaat om het gewicht van je tas of koffer  te beperken.

Kleding en schoenen

Zonvakantie staat gelijk aan kleedjes en sandaaltjes, aan shorts en topjes en uiteraard ook aan badpakken en bikini’s. Nog niet alles gevonden? Shop bikini’s online bij Zalando en steel de show op het strand of aan het zwembad.

Geen idee wat voor bikini of badpak te kopen? Ontdek dan eerst de trends in badkleding voor deze zomer.

Ook al kies je voor een zonnige bestemming, neem dan zeker ook altijd een trui of vestje mee voor ‘s avonds. Als je een avontuurlijk of sportief type bent dan pas je je kleding best aan aan dat soort activiteiten. Zo ben je altijd goed voorzien van geschikte outfits.

Ten slotte horen ook schoenen bij je outfit. Op vakantie zijn slippers of sandalen altijd handig, maar een stevige wandelschoen of sneaker stop je best ook in je koffer.

Tip; door je zwaarste schoenen aan te doen voor vertrek, hoef je dit niet mee te tellen bij het gewicht in je koffer.

© Pexels.com

Entertainment

Voor tijdens de vlucht of gewoon voor naast het zwembad kan je wel wat leesvoer gebruiken. Neem dus zeker een boek of e-reader mee op vakantie. Ook het downloaden van podcasts is een goed idee, maar vergeet dan zeker je oortjes of koptelefoon niet.

Droom je al van een zonvakantie op een tropische bestemming? Je hoeft zelfs niet te wachten tot de zomer. Er zijn tal van bestemmingen waar je het hele jaar door van mooi weer geniet, zoals Turkije bijvoorbeeld.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen