menu

Turkije is zowel in de zomer als in de winter dé ideale vakantiebestemming

Turkije staat bekend om zijn vele all-inclusive resorts, maar heeft veel meer te bieden dan dat. Je kan er genieten van de typische Turkse lekkernijen en daarnaast kan je er goed terecht als je graag culturele uitstapjes maakt. Het landschap is adembenemend mooi en niet geheel onbelangrijk: Turkije heeft warme zomers en milde winters. Kortom, dit land is dan ook de ideale vakantiebestemming.

© Pexels.com

De Turkse Rivièra

In de zomermaanden zullen de meeste toeristen afreizen naar de Turkse Rivièra of Egeïsche kust. Deze kustgebieden kennen warme zomers door het mediterrane klimaat. Daarnaast is de kans op regen in de zomermaanden erg klein. Vooral als je van strandvakanties houdt, zijn deze regio’s geschikt als vakantiebestemming tijdens de maanden juli en augustus. Trek je er liever op uit en houd je meer van een actieve vakantie? Reis dan af naar Turkije in het late voorjaar of vroege najaar.

Verschillende klimaatzones

Doordat Turkije een groot land is, met een oppervlakte van 783.562 vierkante kilometer, heeft het veel verschillende landschappen en klimaatzones. Zo heerst er in de kustgebieden een zeeklimaat. Hier zijn de zomers warm en droog en de winters mild (check daarvoor eens Bestereistijd.be). Het landklimaat kom je tegen in het oosten. Het hele jaar door kan er regen vallen en de temperaturen zijn extreem, zowel in de winter als in de zomer. Reis je af naar het midden van Turkije, dan krijg je te maken met het steppeklimaat. Het hele jaar door is het hier relatief droog. De zomers zijn warm en de winters koel.

Skiën en snowboarden in Turkije

Wie dacht dat Turkije alleen een goede vakantiebestemming is voor zonvakanties heeft het mis. Er zijn verschillende gebieden waar wintersporters naartoe trekken voor een avontuurlijke vakantie. De steden Uludag, Kartalkaya en Palandöken hebben ruim dertig kilometer aan pistes en zijn behoorlijk sneeuwzeker. Net als in de zomer kan je all-inclusive vakanties boeken en ben je niet al te veel geld kwijt.

© Pexels.com

Yedi Göller Nationaal Park

Het eerder genoemde Kartalkaya behoort tot de bekendste wintersportbestemmingen van Turkije. Het gebied is gelegen in het Yedi Göller Nationaal Park en is maar liefst 2200 meter hoog. Tevens kan je hier voor een wandelvakantie goed terecht. Je komt er verschillende schilderachtige meertjes tegen en andere natuurlijke elementen. Ook leuk: combineer een bezoek aan dit skigebied met een stedentrip naar Istanbul.

Reis af naar Turkije!

Kortom, Turkije is het hele jaar door dé ideale vakantiebestemming. In de winter kan je afreizen naar een wintersportgebied en in de zomer kan je genieten van het mooie weer aan de Turkse Rivièra. Je kan daarentegen ook de kustgebieden in de wintermaanden bezoeken, vanwege de milde winters. Houd je wel van mooi en warm weer maar wil je de extreme hitte vermijden? Reis dan af naar Turkije in het late voorjaar of het vroege najaar.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen