menu

Utrecht – de mooiste verborgen plekjes van de Domstad

Je bent vast al in Utrecht geweest. Vanaf het centraal station loop je zo via winkelcentrum Hoog Catherijne naar de ouderwets gezellige binnenstad. Ga je shoppen in het centrum? Dan is de Oudegracht je belangrijkste oriëntatiepunt. Cultuurliefhebbers houden het deel rondom de Dom als hun centrale punt, met het Aborigal Art Museum en gezellige terrasjes. Maar hoe vaak je ook in Utrecht komt, er is altijd meer te ontdekken. Ga eens een lekker weekendje weg en laat je inspireren door deze mooie verborgen plekjes.

Utrecht – de mooiste verborgen plekjes van de Domstad

© commons.wikimedia.org

Beklim de Domtoren

Start je weekend met een beklimming van de Domtoren. Deze 112-meter hoge toren geeft een schitterend uitzicht over de gehele stad. Vanaf dit punt zie je ook goed hoe groot de oorspronkelijke domkerk was, tot het middenschip in 1674 door een tornado werd vernietigd. Gelukkig zijn de toren en de kerk blijven staan, maar ze zijn nu voor eeuwig gescheiden door het Domplein.

Wil je na je bezoek aan de Dom in Utrecht even uitrusten? Naast de kerk is een kleine toegangspoort tot de Domtuin. Ontsnap uit de hectiek van de stad en loop in alle rust door de schaduwrijke zuilengalerij. Ga lekker zitten en geniet van de aanblik van zonnestralen op de kleine verborgen tuin.

Verrassende musea in Utrecht

Wat je interesse ook is, in Utrecht vind je altijd wel een museum dat helemaal aansluit bij jouw interesses. De allerkleinsten zullen zich zeker vermaken in het speelgoedmuseum Van Speelklok tot Pierlala, het Spoorwegmuseum of het interactieve Nijntje Museum. Nieuwsgierige ontdekkers voelen zich thuis in het Universiteitsmuseum of Sterrenwacht Sonnenbergh. Houd je het liever op een klassiek museumbezoek? Dan kijk je je ogen uit bij het Centraal Museum, Aboriginal Art Museum of in één van de vele kunstgaleries die de stad rijk is.

Op z’n Utrechts

Beleef je de stad liever als een echte Utrechter? Dwaal tijdens je weekendje weg eens lekker af van de Oudegracht. Bezoek het Nederlands Volksbuurt Museum om alle bijzondere bijnamen van oud-bewoners van Wijk C te begrijpen en neem lekker een biertje op de Mariaplaats bij Stairway to Heaven. Wil je naar de film? Overweeg dan het Louis Hartlooper Complex. De internationale films worden vaak ingeleid door een spreker, net zoals men dat in de begintijd van de film ook deed. Wie de nacht wil doorhalen, feest mee in de authentieke kelders aan de grachten in het centrum. Zo haal je het meeste uit je verblijf in Utrecht.

Weekendje weg in Utrecht

De stad Utrecht bruist. Er is zo veel te zien en te beleven, dat je zelfs aan een weekendje weg waarschijnlijk nog niet genoeg hebt. Maar dat geeft niets, want je gaat er net zo makkelijk weer naar terug. Boek je hotel eenvoudig via Weekendesk. Zo heb je direct een volledig verzorgd verblijf inclusief ontbijt, zodat je de volgende ochtend weer fris opstaat om nog meer mooie plekjes van de stad Utrecht te ontdekken.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen