menu

Trafalgar Square Londen

Trafalgar Square is samen met Piccadilly Circus en Leicester Square één van de bekendste pleinen in Londen.

Trafalgar Square in Londen

© Pixabay.com

Het plein werd genoemd naar de slag bij Trafalgar in 1805. Admiraal Horatio Nelson versloeg toen een Spaans-Franse vloot van Napoleon. Nelson stierf tijdens dit zeegevecht maar bezorgde het Verenigd Koninkrijk een belangrijke overwinning. Het land kon zo jarenlang de baas over de zeeën blijven. Admiraal Nelson ligt begraven in St. Paul’s Cathedral.

In het midden van het plein staat Nelson’s Column. Het beeld van de admiraal is 5,5 meter hoog terwijl de zuil maar liefst 50 meter hoog reikt. Onderaan de column zijn enkele van Nelsons zeeslagen uitgebeeld in bronzen reliëfs. Op het plein staan twee fonteinen. Deze monumenten eren admiralen John Jellicoe en David Beatty.

Trafalgar Square Londen

© Pixabay.com

De kerk St. Martin-in-the-fields en het beroemde museum National Gallery liggen ook aan Trafalgar Square. Verder zijn er enkele ambassades gevestigd. Het plein is een levendige plaats waar regelmatig verschillende evenementen en demonstraties plaatsvinden. Denk maar aan St. Patrick’s Day en Chinees nieuwjaar.

Wie het plein in zuidelijke richting verlaat, gaat via Whitehall. Meer westelijk gaat men richting Buckingham Palace.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen