menu

St. Paul’s Cathedral

St. Paul’s Cathedral is een kathedraal op Ludgate Hill. Zijn naam heeft hij te danken aan apostel Paulus. In de loop van zijn bestaan, is het gebouw enkele keren beschadigd en vernietigd geweest. Tijdens WO II was het bijvoorbeeld een doelwit van Duitse bombardementen en tijdens de Blitz Krieg werd het geraakt door een bom. Maar de kathedraal werd gelukkig telkens weer heropgebouwd.

Saint Paul's Cathedral Londen

© Pixabay.com

Toen Christopher Wren in 1665 plannen maakte om de kathedraal te renoveren, ging het gebouw verloren in de Grote Brand van Londen. Die brand verwoestte maar liefst 4/5e van de hele stad. Enkele jaren na die brand, maakte Christopher Wren enkele ontwerpen voor een heropbouw van de kathedraal. De eerste twee ontwerpen werden afgekeurd. Na een derde voorstel kon de heropbouw in 1675 beginnen. Al in 1710 was het werk voltooid.

De koepel van de kathedraal is enorm. Alleen die van de Sint-Pietersbasiliek in Rome is groter. Hij is 111 meter hoog en weegt ongeveer 66 000 ton. De koepel wordt ondersteund door grote luchtbogen en draagt bovenaan een grote lantaarn van 850 ton. Wie de koepel van dichtbij wil bewonderen, moet maar liefst 560 treden overwinnen.

Millennium Bridge met Saint Paul's Cathedral Londen

© Pixabay.com

De “Great Tom” is grootste klok van St. Paul’s Cathedral en luidt normaal alleen bij belangrijke gebeurtenissen voor Royals en bisschoppen. Maar ook voor de begrafenis van Winston Churchill luidde hij. St. Paul’s Cathedral is de begraafplaats van een heleboel belangrijke mensen zoals bijvoorbeeld de hertog van Wellington. Normaal gebruiken de Britse leden van het koningshuis Westminster Abbey voor huwelijken en begrafenissen maar kroonprins Charles en Lady Diana Spencer gaven elkaar het jawoord in St. Paul’s Cathedral.

Extra informatie

  • Adres: St. Paul’s Churchyard, London EC4M 8AD, Verenigd Koninkrijk
  • Telefoon: +44 20 7246 8350
  • Prijzen:
    – Volwassenen: € 20,56 (16,50 pond)
    – Kinderen van 6 t.e.m. 15 jaar: € 9,35 (7,50 pond)
    – Studenten en senioren: €18,07 (14,50 pond)

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen