menu

Suid-Afrika: Baie mooi!

Het Belgische reishuis Zuiderhuis is een bekende naam onder de reisorganisaties en laat al vanaf de tachtiger jaren mensen genieten van al het moois dat onze planeet biedt. Bij hen vind je reisbestemmingen over de hele wereld. Kleinschalige actieve wandel- en fietsvakanties met nét dat beetje meer voor gezinnen en avonturiers onder de 36 jaar. De groepsreis ‘Mooiloop’ in Afrika is zo’n wandelreis.

© Zuiderhuis.be

Pas op! Verslavingsgevaar!
Eens je in Zuid-Afrika geweest bent, wil je terug. Zuiderhuis weet goed wat wij westerlingen graag zien. Ze weten door hun jarenlange ervaring precies die indrukwekkende locaties te vinden waar jij niet genoeg van kunt krijgen. Met pijn in je hart neem je na 16 dagen afscheid van de Drakensbergen, Zulu’s, het Krugerpark, de Indische Oceaan en de Misty Hills.

Wil jij drie prachtige landen zien in Afrika?
Laat je dan verrassen door de onvergetelijke wandelreis ‘Mooiloop’ en ontdek drie landen: de Regenboognatie Zuid-Afrika, het authentieke Ngwane oftewel Swaziland en het ‘Kindom in the sky’ Lesotho. Gepassioneerde gidsen laten je kennismaken met de indrukwekkende krachten van onze aarde, kleurrijke culturen en natuurlijk de Big Five.

© Zuiderhuis.be

Tipje van de sluier
In het altijd milde klimaat van Zuid-Afrika begint het echte wandelen in de provincie Mpumalanga, waar je naar de 95m hoge Lisbon Waterfall loopt. Door de spectaculaire canyons van de Blyde River wandel je naar God’s Window. Over de adembenemende Panoramaroute schiet je voor dag en dauw indrukwekkende olifanten, leeuwen, neushoorns, luipaarden en buffels. Plaatjes schieten met je camera wel te verstaan.
In Swaziland wandel je tussen nieuwsgierige giraffen, zebra’s, wrattenzwijnen en antilopen en je vaart langs lagunes met nijlpaarden en krokodillen. Van krokodillen naar draken is niet zo’n grote stap en de Drakensbergen met hun pieken laten een blijvende indruk op je achter. De laatste dagen geniet je van bizarre en kleurige zandsteenformaties in Lesotho waarna je ongetwijfeld met weemoed de terugreis aanvaardt. Voor een uitgebreide reisbeschrijving download je gratis de reis-pdf.

Je wandelconditie
Het reishuis verdeelt zijn wandelingen in graduaties. Deze reis heeft fysiek wandelniveau 2. Dat is ongeveer een gemiddeld niveau, de schaal is 0.5, 1, 2, 3, 4 en 5. Deze reis vergt een goede basisconditie van je. Je wandelt zo rond de 6 uur per dag, wat een enkele keer wat langer is. De wandelingen zijn over het algemeen eenvoudig maar door het berggebied zitten er een paar dagtochten tussen die pittig zijn met een hoogteverschil van 900m. Om het niet moeilijk te maken, draag je alleen je dagrugzak en de rest gaat met de auto naar je volgende bestemming van overnachting.

De ‘Mooiloop-reis’ zit altijd snel vol aangezien men maximaal 10 avonturiers toelaat, dit om de kleinschaligheid van de reis te waarborgen. Met kleinschaligheid verwacht je ook geen massatoerisme en bijbehorende hotels. Dat klopt, Zuiderhuis zorgt ervoor dat de plaatselijke bevolking je hartelijk welkom heet in hun sfeervolle en no nonsense guesthouses en lodges. Wacht niet langer met het boeken van deze schitterende reis en bezoek nu de site voor meer informatie.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen