menu

Naar Costa Rica en Nicaragua met ZuiDERHuiS!

Ben je op zoek naar een reis waarin je in twee weken tijd heel veel van deze mooie wereld gaat zien, maar vooral van Zuid-Amerika? Ben je geïnteresseerd in de combinatie van vulkanen, heel veel natuur, mooie koloniale steden in combinatie met veel activiteit? Wil je niet alleen reizen, maar het liefst in groep? Dan is de groepsreis van ZuiDERHuiS naar Costa Rica en Nicaragua beslist iets voor jou!

© Zuiderhuis.be

Vulkanen
Vulkanen zijn er in Costa Rica en Nicaragua genoeg. Je zult ze ook zien tijdens je reis. In Costa Rica bezoek je het Arenal vulkaangebied. Aan de voet van deze vulkaan ligt het stadje La Fortuna. De Arenal is één van de meest actieve vulkanen in de wereld en om deze reden mag je deze niet beklimmen. De vulkaan is omgeven door tropisch regenwoud. In dit woud leven 75% van de 850 vogelsoorten die Costa Rica rijk is.
Nicaragua zet hier de Masaya vulkaan tegenover. Ook deze vulkaan is nog actief. Dit is een erg toegankelijke vulkaan en deze kun je dan ook beklimmen.

Natuur
Vulkanen zijn natuurlijk ook natuurschoon, maar tijdens je reis zul je nog veel meer natuurschoon tegenkomen. Zo bezoek je het Santa Elena Reservaat in Costa Rica. Hier valt heel veel regen, waardoor er een hele grote verscheidenheid aan fauna en flora is. Deze nevelige groene oase moet je gezien hebben. Het vulkanische komt weer terug in het Parque Nacional Rincón de la Vieja. Hier vind je veel warmwaterbronnen, maar ook drie verschillende soorten apen.

Koloniale steden
In je reis zul je niet alleen te maken krijgen met natuurgeweld. Je zult ook schitterende koloniale steden bezoeken. Eén daarvan is Granada. Samen met de stad Léon, waar je ook naar toe gaat, wordt Granada gezien als één van de mooiste steden van Zuid-Amerika. Dat het kleurrijk is kan met zekerheid worden gezegd. Dit ervaar je bijvoorbeeld op de ochtendmarkt.

© Zuiderhuis.be

Activiteit
De reis is niet alleen mooi vanwege al haar schoonheid in de vorm van vulkanen, natuur en koloniale steden. Er worden wandeltochten georganiseerd, maar ook per mountainbike worden de twee landen verkend. Hier zijn er opties om te gaan sandboarden of te surfen. Natuurlijk wordt er ook gezorgd voor activiteitsvrije momenten. Aan het einde van de reis relax je op het paradijselijke Playa Poneloya. Hier kun je tot rust komen na twee weken heel veel gezien te hebben, maar kun je relaxed weer huiswaarts gaan met een schat aan mooie herinneringen aan hele mooie plekken.

Bovenstaande is een impressie van wat je gaat zien tijdens de reis. Wil je meer info? Kijk dan zeker op de website van ZuiDERHuiS!

Eén reactie op “Naar Costa Rica en Nicaragua met ZuiDERHuiS!”

  1. Yvonnevanderlaan.nl schreef:


    Midden-Amerika staat hier al een tijdje op de verlanglijst. Nicaragua lijkt me echt een verrassende bestemming. Ik zou graag eens voor wat langer die kant op gaan, om zo de rust te hebben om echt wat van het werelddeel te zien… het is tenslotte een heel eind vliegen en voor 2 weekjes echt te heftig met onze jonge kids.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen