menu

Sfeervol overnachten in hotel Alte Windmühle Garni

Zoekt u een prachtige, romantische locatie om een vakantie te boeken? In hotel Alte Windmühle Garni vindt u alles wat u zoekt! Dit prachtige pand, gebouwd in 1938 in Duitse vakwerkstijl, is een uitstekende plek voor een gezellige vakantie. In de omgeving is veel te doen, het dorpje Münden heeft al veel te bieden, maar u kunt ook de bossen verkennen of de steden in de omgeving bezoeken. Na een heerlijke dag buiten genieten komt u in dit hotel weer helemaal tot rust.

Vakwerkhuizen

© Reisfanaten.be

Historisch en modern

Het hotel is in 2010 opgeknapt. Nog altijd straalt het geschiedenis uit: nog altijd is er de grote poort, waar vroeger de koetsen onderdoor reden. Waarschijnlijk bevond zich in de benedenverdieping een stal. Nu vindt u in dit mooie gebouw 10 kamers, met één, twee, of drie bedden. Alle kamers beschikken over televisie en modern sanitair, bestaand uit een douche en wc. De kamers zijn voorzien van moderne details in aluminium en glas en zijn netjes afgewerkt. Ondanks de historische omgeving bent u toch voorzien van hedendaags comfort. Het hotel bevindt zich in een rustige wijk, waar u altijd zult genieten van een goede nachtrust. Elke ochtend kunt u van een heerlijk ontbijt genieten, of u nu voor yoghurt met müsli kiest of een lekker eitje, brood, worst of kaas. Heeft u bijzondere wensen of vragen over het hotel, de omgeving of een uitstapje, bij het vriendelijke personeel kunt u altijd terecht.

Prachtige omgeving

Hotel Alte Windmühle Garni is gelegen in het plaatsje Hann. Münden (kortweg Münden). Dit dorpje heeft een goed bewaard gebleven historische binnenstad met zo’n 700 half-houten middeleeuwse huizen, die u kunt bewonderen tijdens een stadstochtje. Ook bezienswaardig is de grote Lutheraanse kerk St. Blasius, die gebouwd is in de 14e eeuw. Maar ook de Werrabrug (een van de oudste van het land, in 1329 gebouwd), de overblijfselen van de oude stadsmuur (12e eeuw) en het Welfenslot in Gothische stijl uit 1501, zijn zeker een bezoekje waard. In de wijde omgeving rondom Münden vindt u veel bossen, waar u lange wandelingen en mooie fietstochten kunt maken. Bij het dorpje zelf ligt ook een Naturpark. De bergen in de omgeving zijn tussen de 400 en 500 meter hoog. Via de gemarkeerde wandelroutes kunt u de mooiste plekjes van het park bezoeken. Münden ligt in het uiterste zuiden van Niedersachsen, en ligt tussen Kassel en Göttingen in.

Hann. Münden hotel

© Reisfanaten.be

Uitstapjes

Vanuit Münden kunt u in een half uurtje Kassel bereiken. Dit is een grote stad waar veel te beleven valt. Het staat bekend om zijn vele musea en parken. U kunt genieten in het Bergpark Wilhelmshöhe, het slot Wilhelmshöhe, het Naturkunde museum of het Hessische Landenmuseum bezoeken. Er is genoeg te doen en te zien. Ook Göttingen, ten noorden van Münden, is een mooie stad. Er zijn musea, de studentenwoning van Bismarck, botanische tuinen en vele kerken om te bekijken.

Praktisch

Ziegelstraße 66
34346 Hann. Münden
Telefon 0 55 41 / 909 33 32
kontakt@alte-windmuehle.de
www.alte-windmuehle.de

Ontdek meer

Onze vakantie in Hessen
Onze hotels in Hessen
Onze uitstappen in Hessen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen