menu

Hannoversch Münden, een uniek stukje Duitsland

Een van de mooiste plekken in het Duitse Niedersachsen is ongetwijfeld Hannoversch Münden, de plek waar Wera en Fulda samenstromen.

Hannoversch Münden

Het prachtige Middeleeuwse centrum van Hannoversch Münden alleen al is een bezoek waard. De schitterend gerestaureerde vakwerkhuizen met al zijn versieringen, de speciale poorten en deuren en het stadhuis laten de rijkdom uit die tijd duidelijk zien. Dat heeft natuurlijk veel te maken met het gegeven dat de rivieren Wera en Fulda hier in elkaar stromen en de Weser vormen. Daaraan dank de stad de naam “drie rivierenstad”. Ideaal voor echte waterliefhebbers. De stad wordt in de volksmond Hann. Münden genoemd.

Panorama_Münden

© Reisfanaten.be

Boottochten

Waar zoveel water is, zal ook de nodige scheepvaart te vinden zijn. Je kunt hier kanoën, uiteraard zijn er leuke visplekjes en er worden allerlei boottochten aangeboden. Je kunt gebruik maken van de reguliere bootverbindingen tussen Hann. Münden en het mooie Kassel, waar in de tuinen van het kasteel Wilhelmshöhe het beroemde Herculesmonument bezocht kan worden. Of een tochtje maken naar Bad Karlshafen, een stad met een prachtig barok centrum.

Excursie

Voor hen die iets meer willen ontdekken, zijn er de rondvaarten langs de kleine eilandjes en door de prachtige natuur. Deze rondvaart wordt tussen mei en oktober dagelijks aangeboden en duurt circa 75 minuten. Het is een echte belevenis om door het groene landschap en langs de dorpjes te glijden. Op zondagen worden speciale tochten aangeboden, zoals een brunch-rondvaart of een shanty-rondvaart, waarbij oude zeemansliederen weer herleven. Uiteraard kan een glasje wijn of een koel bier deel van het plezier zijn.

Waterpret

Naast de rondvaarten is er ook ander waterpret. Je kunt waterskiën, een kano of kajak huren en zelf heerlijk paddelen of met de eigen motorboot komen. De aanlegplekken liggen dichtbij het oude stadscentrum van Hann. Münden. Je steekt de Mühlenbrücke over en je bent er al. Je kunt tevens op een hele bijzondere wijze van het ruimschoots aanwezige water genieten door deel te nemen aan een bootexcursie waarbij je de prachtige stad vanaf het water beleeft, je door de Fuldabocht vaart en de beroemde Weserstein kunt zien. Tijdens de boottocht worden allerlei wetenswaardigheden over de stad en de streek verteld en kun je genieten van wat de keuken alles biedt. Het hoogtepunt van deze tocht is het moment waarop de twee rivieren Wera en Fulda overgaan in de nieuwe rivier de Weser.

Hann. Münden hotel

© Reisfanaten.be

Genieten

De stad Hann. Münden, zijn ruim wateraanbod, de groene regio en de directe nabijheid van het kasteel van Doornroosje zorgen er voor dat dit een onvergetelijke vakantie wordt. Neem een dag de tijd, zeker wanneer er kinderen meereizen, om vanaf Hann. Münden naar Hofgeismar te rijden, een afstand van nog geen 20 kilometer, om de Sababurg te bezoeken. Beleef waar Doornroosje ooit in slaap viel en door de prins uit haar slaap gewekt werd. Zeer de moeite waard en deel van deze prachtige regio, waar water de hoofdrol speelt, zonder dat de pracht van Hann. Münden daarbij iets tekort komt.

Praktisch

Rehbein-Linie Mündener Fahrgastschifffahrt
Inh. A.-E. Rehbein
Mündener Fahrgastschifffahrt
Ostpreußenstr. 8
D-34233 Fuldatal
Tel.: 0561/18505
kontakt@fahrgastschiffahrt.com
www.fahrgastschiffahrt.com

Ontdek meer

Onze vakantie in Hessen
Onze hotels in Hessen
Onze uitstappen in Hessen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen