menu

Saint Patrick’s Cathedral New York

Aangezien het Rockefeller Center een must see is, kunt u tegelijk ook eens binnenspringen in de imposante Saint Patrick’s Cathedral aan de overkant van de straat. Een mastodont van een kathedraal van meer dan honderd meter, die op een legokerkje gelijkt vanaf de top van de Rockefeller toren.

Saint Patrick's Cathedral Gevel

U kent de kathedraal misschien uit de films van Spiderman of de telenovelle Ugly Betty. De Rooms-Katholieke kerk was er oorspronkelijk niet gekomen. De grond zou ingenomen worden door een weeshuis, tot aartsbisschop John Joseph Hughes het voor elfduizend dollar kocht in het begin van de negentiende eeuw. Hij ligt trouwens ook begraven onder de kathedraal, waar u zijn graf kunt bezoeken.

Saint Patrick's Cathedral Binnen

Sinds het begin van de bouw breidde de kathedraal meer en meer uit. Wie goed kijkt ziet dat Saint Patrick’s Cathedral gebaseerd is op de Dom van Berlijn. De kerk wordt nog steeds gebruikt als centrum van de parochie; er worden dus nog steeds mensen gedoopt, gehuwd en begraven. Daar heeft u weinig of geen boodschap aan, tenzij u in het huwelijksbootje wil stappen in deze prachtige historische omgeving.

Saint Patrick's Cathedral Front

Meer interessant zijn de vele optredens die plaatsvinden in de kerk: orgelconcerten, koren in alle kleuren en toonaarden, klassieke muziek, enzovoort. Dagelijks worden een zevental missen gehouden met muziek. Spring dus zeker eens binnen in deze kathedraal, voor de architectuur, de sfeer, de muziek, de missen, de rust, noem het op. Maar sla het zeker niet over.

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen