menu

Plezier voor jong en oud in Erlebnispark Steinau

Het plaatsje Steinau an der Straße ligt in het oostelijke deel van de Duitse deelstaat Hessen en ligt bijna op het geografische middelpunt van Duitsland. Het stadje telt iets meer dan 10.000 inwoners en is mede beroemd geworden omdat de bekende sprookjesschrijvers de gebroeders Grimm hier een aantal jaren hebben gewoond. Steinau ligt in een landbouwgebied met veel natuur wat al een reden is om deze omgeving eens te bezoeken. Maar Steinau is vooral bekend om het pret- en belevingspark ‘Erlebnispark Steinau’ dat aan de rand van de stad ligt. Het is een park waarbij kinderen van alle leeftijden plezier kunnen maken en ook nog het nodige kunnen leren.

© Reisfanaten.be

Het ontstaan van Erlebnispark Steinau
Rond 1770 bouwde graaf Ulrich von Hanau op de plek van het huidige park een paardenboerderij, genaamd Thalhof. Hij gebruikte dit om zijn paarden te stallen en gebruikte de grote weides eromheen als grasland voor zijn paarden. In de 19e eeuw deed Thalhof dienst als een boerderij en vervolgens werd het gebouw bewoond door een boswachter die er een bosbouwschool stichtte. Eind jaren 60 van de vorige eeuw nam Helmut Hantzsch het gebouw over en maakte er een restaurant van. Ook bouwde hij er een dierentuin voor exotische dieren met beren, leeuwen en chimpansees, alsook een botanische tuin. In 1993 volgde er een overname, waarna het huidige park tot stand kwam. Een belangrijk onderdeel van het park zijn ezels, omdat deze dieren in het verleden een belangrijke rol speelden voor medewerkers van de zoutmijnen.

De attracties
Het park bestaat uit ongeveer 50 verschillende attracties. De hoofdattractie van het park is een 850 meter lange rodelbaan ‘Spessart-Flitzer’. Verder zijn er attracties voor jonge kinderen, zoals speeltuinen, een ballenbad een treintje en kruiptunnels. Ook oudere kinderen kunnen zich er prima vermaken met een reuzenrad, achtbanen, een raftingvijver, trampolines en speeltoestellen om in bomen te klimmen en te klauteren. Daarnaast zijn er speel- en ligweides, waar je met het hele gezin op kunt vertoeven. Veel attracties zijn buiten, maar in geval van slecht weer zijn er genoeg overdekte attracties, zodat je eender wanneer in het park terecht kunt.

Natuur en dieren
Een groot gedeelte van het park is voorzien van educatieve attracties op het gebied van dieren en natuur. Kinderen kunnen er pony rijden en er is een kinderboerderij. In het landbouwmuseum kunnen kinderen via multimedia alles leren over het boerderijleven. Verder zijn er boomgaarden, een kruidentuin en een moestuin. Je kunt een agrarisch natuurpad bewandelen en zo kom je bijzondere planten en bloemensoorten tegen. Kinderen kunnen genieten van de vele vogels in de volières en een bezoekje brengen aan het broedstation.

Horeca
Het park heeft een restaurant ‘Schneewittchen’ die volledig op kinderen is afgestemd. De kaart staat vol met kindermenu’s voor een hele goede prijs. Daarnaast is het mogelijk om met je gezin gebruik te maken van de vele grill en barbecue plekken op het park. Er zijn maar liefst 30 grillhutten en 5 barbecue plaatsen. Ook zijn er 15 picknick paviljoens, zodat je na een hele dag spelen je honger goed kunt stillen.

Praktisch
Adres: Thalhof 1, 36396 Steinau an der Straße, Duitsland
Openingstijden: zie website
Telefoon: +49 6663 6889
Website: www.erlebnispark-steinau.de

Meer informatie over deze reis

 

Onze vorige ervaringen met de regio Kassel

Onze vakantie in Hessen
Onze hotels in Hessen
Onze uitstappen in Hessen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen