menu

De perfecte rondreis voor de boekenliefhebber: de boekenhelden rondreis

Doen jouw kinderen niets liever dan de hele dag spannende boeken lezen? Dan heeft Pharos Reizen de ideale rondreis voor jouw gezin. Bij deze reisorganisatie kun je namelijk zogeheten boekenhelden rondreizen boeken, die geheel in het teken staan van een bepaalde held uit een kinderboek. Welke boekenhelden rondreizen er allemaal aan worden geboden door de reisorganisatie, lees je op deze pagina.

© Pixabay

De Dolfje Weerwolfje rondreis
De Dolfje Weerwolfje rondreis staat geheel in het teken van deze kinderboekenheld. Je reist door Schotland en Groot-Brittannië en mag zelfs een minisafari met boottocht maken op het meer van Loch Ness. Tijdens de rondreis ga je naar Edinburgh, Loch Ness en Perthshire en deze steden zijn niet alleen leuk voor jouw Dolfje Weerwolfje fan, maar zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken voor volwassenen.

De Harry Potter rondreis
Zijn jouw kinderen groot fan van Harry Potter? Boek dan de Harry Potter rondreis door Engeland. Tijdens de rondreis ga je van Dorset naar Somerset en Londen en bezoek je allerlei Harry Potter bezienswaardigheden. Denk hierbij aan Warner Bros studio’s, maar ook aan allerlei gebouwen die in diverse scènes van de films van Harry Potter terugkomen. Natuurlijk ga je ook naar perron 9 ¾ in Londen, waar je een leuke foto kunt maken terwijl je net doet alsof jij door de muur van het perron naar Zweinstein gaat.

© Wikipedia

De Pippi Langkous rondreis
De Pippi Langkous rondreis is een unieke rondreis door Zweden. Tijdens de rondreis ga je naar Vimmerby, maar ook naar Stockhold en Malung. Je bezoekt hier diverse Pippi Langkous bezienswaardigheden en krijgt een compleet activiteitenpakket. Een actieve vakantie, die geheel in het teken staat van Pippi Langkous en zowel leuk is voor kinderen als voor volwassenen.

De King Arthur rondreis
De King Arthur rondreis gaat door het zuidwesten van Engeland en duurt 17 dagen. Je bezoekt niet alleen Cornwall, maar ook Somerset en Dorset en maakt een bootreis van Hoek van Holland naar Harwich. Verder overnacht je in selfcatering accommodaties aan zee, gezellig met het hele gezin. Leuk voor liefhebbers van King Arthur, maar ook zeker voor mensen die eigenlijk niet zo veel van deze kinderboekenheld weten. De omgeving waar je doorheen reist tijdens deze 17-daagse rondreis, is namelijk prachtig en voor iedereen de moeite waard.

© Pixabay

De Kruistocht in Spijkerbroek rondreis
Tot slot is er nog de Kruistocht in Spijkerbroek rondreis van Pharos Reizen. Deze rondreis gaat door Duitsland, Oostenrijk en Italië en duurt 13 tot 14 dagen. Wat deze rondreis zo bijzonder maakt, is dat je tijdens de reis echt het spoor van het Nederlandse kinderboek volgt. Je maakt in feite dezelfde reis als de personages in het boek. Je reist door de bergen en naar de zee, je komt langs kasteeltjes en langs prachtige meertjes en dit maakt de rondreis zeker de moeite waard. Uiteraard verplaats je je wel iets comfortabeler dan de personages in het beroemde kinderboek.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Londen? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen