menu

Op vakantie met de camper naar Portugal

Portugal is de laatste jaren ontzettend populair geworden om vakantie te vieren. Het is dan ook een erg veelzijdig land waar je op het gebied natuur en cultuur van alles kunt zien. Ook zijn er tal van activiteiten en is Portugal natuurlijk beroemd om de fantastisch kuststrook. Je vindt er dus eigenlijk alles wat je wenst op een vakantie. Uiteraard zijn er talloze verschillende huizen en hotels beschikbaar, maar als je het land echt goed wilt zien, is het slimmer om te trekken. Dat kan bijvoorbeeld via een camper huren. Als je met een camper naar Portugal gaat en door het land reist, zie je pas echt de veelzijdige schoonheid van dit land!

© Pexels.com

Wissel af tijdens je vakantie
Zowel rustzoekers als vakantiegangers die juist wél van gezellige drukte houden, komen in Portugal volledig aan hun trekken. Wanneer je met de camper naar Portugal gaat, kun je dit natuurlijk ook simpelweg afwisselen. Verblijf bijvoorbeeld eerst een paar dagen in de toeristische Algarve waar alles gericht is op vakantiegangers. Ben je na een paar dagen de drukte een beetje beu? Dan trek je gewoon verder langs de kust waar je bijzondere zandstranden vindt die soms nog volledig ongerept zijn en waar nauwelijks toeristen te vinden zijn. Bezoek de verborgen pareltjes als je wat verder naar het zuiden gaat en rijd met je camper helemaal door tot aan Cabo Sao Vicente, het zuidwestpunt van Europa waar altijd een harde wind staat.

Bijzonder binnenland
Hoewel de meeste vakantiegangers zich concentreren op de kust van Portugal, is ook het binnenland erg bijzonder. Het is dan ook aan te raden om dit zeker niet over te slaan wanneer je met een camper naar Portugal gaat. Bezoek authentieke Portugese vestingstadjes waar je soms nog bouwwerken vindt van eeuwenoud of maak een toch langs de vele verschillende kastelen die in het binnenland te vinden zijn. Als je een liefhebber van natuur bent, heeft Portugal ook veel te bieden, zeker richting het noorden en het grensgebied met Spanje. Hier vind vele honderden vierkante kilometers aan natuur waar zeldzame flora en fauna te vinden zijn. Geniet op de hoge bergtoppen van een fantastisch uitzicht of wandel urenlang door dichtbeboste regio’s waar je bijzondere dieren tegen komt. Helemaal in het zuidoosten van het land, liggen reusachtige marmergroeven op je te wachten. Ben je een Bourgondiër en houd je van lekker eten en drinken? Ook dan is een campervakantie in Portugal een prima keuze. Naast de vele soorten wijnen die in dit land gemaakt worden kun je in de verschillende streken ook heerlijk eten en genieten van lokale gerechten.

Genoeg camperplaatsen
Steeds vaker trekken mensen met een camper naar Portugal en daar wordt door de campings handig op ingespeeld. Vrijwel elke camping in het land beschikt namelijk over speciale camperplaatsen waar je kunt overnachten. Overigens hoef je niet per definitie een eigen camper te hebben om door Portugal te trekken. Ook het huren van een camper is mogelijk om de mooiste plaatsen in het land te bezoeken.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Portugal? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen