menu

Op vakantie in de Ardennen: top 5 plaatsen

Dat het gras groener is bij onze Waalse buren in Belgie? Dat zou zomaar eens kunnen kloppen. Zo kent de Ardennen immers geen grootse ‘modesteden’ als Milaan en Parijs, maar staat juist bekend om de lieflijke en sprookjesachtige dorpen en steden. Zo zijn er in dit gebied veel oude ruïnes en verlaten kastelen te vinden, veelal prijkend op oude heuveltoppen. Welke plekken zijn de moeite waard? Wat heeft dit gebied te bieden? Dat, dat zou nog eens verrassend veel kunnen zijn.

© Reisfanaten.be

De vijf mooiste plaatsen
Luik is een van de grootste steden van dit gebied en het ‘beginpunt’ van de Ardennen. De plaats heeft een zeer rijke geschiedenis met bijbehorende bezienswaardigheden. Door haar talloze kerken en musea raak je voorlopig niet uitgekeken.

Een andere karakteristieke plaats, nabij Luik, is Verviers. Deze stad begon te bloeien tijdens de Industriële Revolutie en stond vooral bekend om haar textielindustrie. Hedendaags wordt de stad ook wel de ‘Waalse hoofdstad van het Water’ genoemd omdat water, mede door haar ligging aan de Vesder, een zeer belangrijke rol fungeert in deze stad.

Iets onder Luik duikt het historische dorpje Stavelot op. Het bekendste erfstuk van haar geschiedenis betreft wel de Abdij van Stavelot waar eens benedictijner monniken leefden. Het imposante gebouw van toen dient nu als pand voor diverse musea die zich daar gevestigd hebben in de overige en nog bestaande delen van de abdij.

Iets zuidelijk ligt het stadje Durbuy. Ondanks dat deze plaats een ‘stad’ genoemd mag woorden, oogt het als een schilderachtig, klein dorpje. Zo is het Parc des Topiaires een echte aanrader voor een bezoek. In deze tentoonstelling zie je allerlei bomen en buxusstruiken die vormen hebben aangenomen van diverse bekende diersoorten als olifanten en eekhoorns. Daarnaast heeft Durbuy een prachtige historische kern met een hoog aantal aan horecagelegenheden.

Een van de bekendste plaatsen van de Ardennen betreft het rijke natuurgebied en plaatsje Spa. Deze plek, bekend van het zuivere mineraalwater, was vroeger dé plek voor de elite die hier genoot van de vele kuuroorden en de prachtige natuur. Hedendaags kent Spa nog vele bronnen en thermen.

Vakantiehuis huren
De meest geschikte periode om in een vakantiehuisje in de Ardennen te vakantie door te brengen, betreffen de maanden mei tot en met oktober. In deze periode is de natuur op haar mooist, de temperatuur het meest aangenaam en kennen de plaatsen een gezellige drukte met een hoop bedrijvigheid. Door de prachtige hoeveelheid natuur en bosrijke gebieden, is het zeer aan te raden een vakantiehuis te huren. Niet alleen is het heerlijk om ’s morgens wakker te worden in de natuur, ook is de tijd volledig vrij in te vullen. Een vakantiehuis biedt de ideale ruimte voor ieder type gezin en vormt de ideale ’thuisbasis’ om, niet alleen de dag goed te beginnen, maar ook in alle comfort te eindigen. Heeft het huisje daarnaast een centrale ligging, dan zijn de vele plekken, die de Ardennen rijk zijn, zeer goed bereikbaar. Voor wie zijn vakantie in een aangenaam klimaat en natuurrijk gebied met karakteristieke steden door wilt brengen, vormt de Ardennen de ideale vakantieplek.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen