menu

Montafon in Vorarlberg: Oostenrijkse gastvrijheid op ski’s

Vorarlberg ligt in het uiterste westen van Oostenrijk, tussen het Bodenmeer en de Arlberg. Het is een skigebied met perfecte pistes, loipes en trails, uitgespreid over de witte pieken en dalen van het landschap. Een bezoek aan dit gebied steelt uw hart, mede door de stijlvolle gastvrijheid en de smaakvolle gerechten uit de regionale keuken. De pittoreske dorpen en de schitterende natuur blijven voor eeuwig op uw netvlies gebrand.

Montafon Vorarlberg Oostenrijkse gastvrijheid op ski's

© Montafon Tourismus GmbH Schruns, Stefan Kothner

Wintersport en meer

Vorarlberg is meer dan alleen een wintersportgebied, het is een winters paradijs. De vrolijke gezichten van de mensen in de sportieve en kleurrijke kleding, tonen het enthousiasme en het vakantiegevoel op de witte pistes. Of ze nu wandelen op sneeuwschoenen of sporen trekken op ski’s, de heldere lucht en het winterwit geeft ze het sprookjesgevoel. Het enige wat lastig is in dit gebied in het westen van Oostenrijk, is de keuze voor de dagbesteding. Wordt het skiën van afdaling naar afdaling of gaan we voor een begeleide excursie in de tiefschnee? Wordt het een rodelsafari of een sneeuwschoenwandeling naar een bijzondere locatie? Of ga ik wandelen in het gezelschap van lama’s? Het is allemaal fantastisch wat deze plek biedt.

Montafon Vorarlberg Oostenrijkse gastvrijheid op ski'

© Silvretta Montafon, Andi Frank

Montafon in Vorarlberg

In de winter bruist Montafon van de energie. Hier kan men skiën op schitterende pistes, wandelingen maken op sneeuwschoenen, met de lama’s de besneeuwde natuur in of genieten van de boeiende verhalen van vroeger. Proef de magie van de bergen in Montafon.

Voor de skiërs zijn er uitnodigende skigebieden. Maar er is meer dan alleen de berg af suizen, zoals skisafari’s of begeleide skitochten. Maak ook eens een georganiseerde wandeling en ontdek alles over de regionale geschiedenis en de culinaire specialiteiten van het dal.

Ontdek de Montafoner bergdorpen

De drie machtige bergketens Rätikon, Silvretta en Verwall creëren een indrukwekkend panorama en zijn de basis voor spectaculaire vergezichten. Met elkaar omringen deze bergketens de Montafoner bergdorpen. Het is een ideaal gebied voor skiërs, snowboarders, freeriders, sneeuwschoen- en winterwandelaars. De bergrestaurants en hutten met de zonneterrassen geven genoeg ontspanning onderweg en bieden vaak ook een prachtig uitzicht op de gletsjers op 3000 meter hoogte.

Montafon Vorarlberg Oostenrijkse gastvrijheid op ski

© Montafon Tourismus GmbH Schruns, Andreas Haller

Voor de wintersporter roepen de uitdagende pistes en freeride-hellingen al snel weer om meer actie, soms zelfs vroeg in de ochtend als de pistes net geprepareerd zijn. De “HochjochTotale” is de langste afdaling van dit gebied en is een aanrader voor het ochtendprogramma. Tijdens een skisafari ligt het tempo wat hoger, de ervaren gids neemt u mee omhoog en omlaag. De deskundige Montafoner berggidsen zijn ook ideaal gezelschap voor de ski-toer.

Rust en ontspanning

Naast de traditionele wintersporten zijn er nog meer manieren om te genieten van de frisse buitenlucht en de schoonheid van de Montafoner bergen. Ervaar de rustgevende stilte tijdens een tocht voor winter- en sneeuwschoenwandelaars. Echt heel bijzonder is de wandeling met de pientere lama’s en de verhalenverteller door het maanlicht, een ervaring om nooit meer te vergeten. Met de boeiende verhalen van de verteller wordt dit gebied met de minuut specialer. Deze tocht is zowel leuk voor kinderen als voor de volwassenen. Llamero Horst weet alles over deze vriendelijke dieren en over de geschiedenis van de regio.

Info & contact

Een bezoek aan Montafon zal sowieso een diepe indruk achterlaten. De hoge kwaliteit van het verblijf en de culinaire verwennerijen uit de regio en de Oostenrijkse keuken zijn de kroon op dit al zo prachtige gebied. Meer info over uw vakantie vindt u op de website van Montafon of neem contact op via info@montafon.at. Voor meer informatie over Vorarlberg kunt u terecht op www.vorarlberg.travel.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen