menu

MoMa New York

Het Museum of Modern Art in hartje Manhattan, New York, is een van de belangrijkste musea op vlak van moderne en hedendaagse kunst. Het werd opgericht door een verzameling progressieve rijke vrouwen, waaronder een Rockefeller, die het grote publiek kennis wilden laten maken met nieuwere kunstvormen, in plaats van de toentertijd courante musea voor Schone Kunsten.

Moma-Gevel

In 1929 werd het MoMa geopend en ze stelt sindsdien moderne topwerken van over de hele wereld tentoon. Enkele voorbeelden: De Sterrennacht van Van Gogh, Les Demoiselles d’Avignon van Picasso, De Slapende Zigeunerin van Henri Rousseau en meesterwerken van Dalí, Alechinsky, Karel Appel, Gustav Klimt, Andy Warhol, Keith Haring, Pollock, Bacon enzovoort.

Ook de Belgische kunstenaars zijn er goed vertegenwoordigd. Luc Tuymans, Ensor, Margritte en Jan De Cock die er zijn eigen tentoonstelling Denkmal 11 mocht openen.

Moma Binnen

Naast schilderijen heeft het MoMa ook een indrukwekkende collectie boeken (300.000!), beeldende kunst, films, fotografie, architectuur, design en zelfs elektronische media.

Een gebouw dat de modernste kunst tentoonstelt, moet natuurlijk zelf ook toonbaar zijn. Je vergapen aan de architectuur is dus aangeraden, maar echt binnenstappen nog meer. Voor twintig dollar verschaf je je toegang tot de hele recente wereldkunstgeschiedenis. Kinderen onder de zestien mogen gratis binnen.

Moma Terras

Check ook zeker op voorhand de website van het MoMa om te zien welke tijdelijke tentoonstellingen er lopen op het tijdstip van je bezoek.

New York biedt nog meer musea!

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen