menu

Millenium Bridge

De Millenium Bridge is erg populair bij toeristen. Ze zorgt ervoor dat u vlot van de ene bezienswaardigheid naar de andere kan gaan. Het was de eerste brug, die na meer dan een eeuw over de Thames gebouwd werd. De laatste daarvoor was de London Tower.

Millennium Bridge met Saint Paul's Cathedral Londen

© Pixabay.com

In 1996 organiseerde de Southwark council een wedstrijd rond het ontwerp van de brug. Een samenwerking tussen engineering en design bureau Arup, architectenbureau Foster en Partners en abstract beeldhouwer Sir Anthony Caro zorgde voor het winnende ontwerp ‘Blade of Light’: een spectaculaire hangbrug.

De constructie van de brug begon in 1998 en de werkzaamheden liepen af op 10 juni 2000. Alles samen kostte de bouw 18,2 miljoen pond. Dat is 2,2 miljoen pond meer dan voorzien was.De hoogte van de brug werd beperkt. En om het uitzicht te verbeteren, werden de ondersteunende kabels van het hangmechanisme onder het loopgedeelte gehangen. Hierdoor kreeg de brug haar lage uitstraling. De totale lengte van de Millenium Bridge bedraagt 325 meter. De brug kan tot 2 000 ton gewicht dragen. Daardoor kunnen 5 000 mensen tegelijkertijd op de brug staan.

Millennium Bridge Londen

© Pixabay.com

De brug opende in juni 2000 maar moest enkele dagen na de opening weer gesloten worden. Onverwachte trillingen door de enorme hoeveelheid mensen die de brug de eerste dag wouden betreden zorgden voor problemen. De brug kreeg die dag te maken met 90 000 voetgangers en ze lag op de route van een liefdadigheidsloop. Na enkele aanpassingen werd het probleem opgelost. De brug kon wel pas weer in februari 2002 open gaan.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen