menu

Met de auto naar een eiland

Met de auto op vakantie gaan biedt een aantal voordelen. Je kunt bijvoorbeeld een trip langs verschillende steden maken. Doordat je een eigen vervoermiddel bij je hebt, is het makkelijker om je te verplaatsen en kun je tijdens een vakantie meer prachtige plekjes ontdekken.

Met de auto naar een eiland

© Pixabay.com

Vliegen of varen

Veel mensen kiezen voor een autovakantie op het vasteland van Europa, maar ook de schitterende Europese eilanden bezoeken met de auto is een leuke optie. Denk bijvoorbeeld eens aan de Italiaanse eilanden Sardinië en Sicilië. Of het Franse eiland Corsica. Stuk voor stuk prachtige plekken om met de auto te ontdekken. Natuurlijk kun je op de eilanden een auto huren en naar het eiland vliegen, maar je kunt ook je eigen auto meenemen. Als je zorgt dat de auto, de reisverzekering en de verzekering van de auto in orde is, kun je met een gerust hart op reis.

Neem de ferry

Om bij deze eilanden in de Middellandse Zee te komen, kun je een ferry nemen. Hier zijn verschillende opties voor. Je kunt bijvoorbeeld overvaren vanuit het Italiaanse Genua of bijvoorbeeld Livorno. Vanuit Frankrijk kun je bijvoorbeeld kiezen voor Marseille of Toulon of je kunt zelfs vanuit Denemarken naar Reykjavik. Je kunt rechtstreeks naar de eilanden varen of eventueel een tussenstop op een ander eiland maken. Bijvoorbeeld via Corsica naar Sardinië. Op de eilanden heb je vaak meerdere aankomst- en vertrekhavens, net zoals op het vasteland.

Met de auto naar een eilan

© Pixabay.com

De auto mee op de ferry

Ook voor de Spaanse eilanden, zoals Ibiza, Menorca of Mallorca, is het mogelijk om een ferry te nemen. Vanaf het vasteland van Spanje zijn verschillende vertrekpunten. Ook hier is het meestal mogelijk om via het ene eiland naar het andere eiland over te varen. Niet iedere ferry is echter geschikt om auto’s mee te nemen. Dus dat is wel iets waar je op moet letten. Dat kun je eenvoudig zien bij de desbetreffende overtocht. De hele grote ferryschepen kunnen zelfs heel veel auto’s inschepen, tot aan grote vrachtwagens en campers toe.

Faciliteiten aan boord

De grote ferryschepen hebben ook tal van faciliteiten op het schip, zoals een eigen slaaphut, winkels, restaurants of zelfs een zwembad. Meestal is de inzet van de schepen zo ingesteld dat voor een langere overtocht ook een ferry wordt ingezet die de passagiers meer te bieden heeft. Zeker in de zonnige maanden is het alleen al heerlijk om aan dek te zitten en te genieten van het mooie weer en het uitzicht. Zo kun je alvast ontspannen om uitgerust op je vakantiebestemming aan te komen.

Maak een rondje

Het leuke van een eiland is dat je met de auto echt een rondreis kunt maken. Vanaf de aankomsthaven kun je het eiland rondrijden en stoppen op de mooie punten. Je bepaalt zelf welke punten dat zijn en hoe groot het rondje wordt. Uiteindelijk eindig je weer op je aankomstpunt om hier weer de ferry terug naar het vasteland te nemen. Probeer nooit te veel stoppunten in je rondreis te plannen. Je kunt beter nog een keer teruggaan en dan andere punten bezoeken in plaats van elke plek af te raffelen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen