menu

Vakantie op Corsica: ongeremd genieten van een paradijselijk eiland

Dat Corsica een geweldige plek is om te wandelen is algemeen bekend. Maar het eiland biedt nog veel meer! Ongerepte natuur wordt afgewisseld met uitgestrekte zandstranden, imposante krijtrotsen en een azuurblauwe zee. Gezellige restaurants en cafés serveren lokale specialiteiten, terwijl de zon ondergaat boven de Middellandse Zee. In het bergachtige landschap schitteren de historische dorpjes, torens en bruggen. En met een boottocht van minder dan een uur is het Italiaanse Sardinië binnen handbereik.

Corsica

© Reisfanaten.be

Bergachtig landschap
Corsica is het grootste eiland van Frankrijk en ligt op 180 kilometer van het Franse vasteland, ten zuiden van Nice. Na Sardinië, Sicilië en Cyprus is Corsica het grootste eiland in de Middellandse Zee met een omvang van 8680 km². Het heeft een bergachtig landschap en is daardoor dun bevolkt met ongeveer 300.000 inwoners. De bewoners spreken vooral Frans, al is de originele taal het Corsicaans, een variant op het Italiaans met sterke invloeden van de Franse en Latijnse taal.

Sportief op Corsica
Het afwisselende landschap maakt Corsica een ideale bestemming voor een fiets- of wandelvakantie. Het bekendste wandelpad is de GR20, die in 168 kilometer van de noord- naar de zuidkant van het eiland voert en continu uitzicht op zee biedt. De actieve vakantieganger kan zijn hart ophalen bij activiteiten zoals paardrijden, duiken of kayakken.

Corsica strand

© Reisfanaten.be

Ongerepte natuur
Corsica is het groenste eiland in de Middellandse Zee en bestaat voor meer dan een derde uit natuurgebied. Delen hiervan behoren tot het UNESCO Werelderfgoed, zoals het natuurreservaat van Scandola. Dit is alleen via zee bereikbaar en bezoeken zijn vastgesteld aan regels, om de grote vispopulatie te beschermen. Ook de kreken van Piana behoren tot het Werelderfgoed en bieden spectaculaire uitzichten van rotsen, kliffen en mineralen. Erosie zorgt ervoor dat er stukjes van de rots honderden meters naar beneden vallen, maar desondanks is het nog steeds een van de meest bijzondere plaatsen van Corsica.

Geboorteplaats van Napoleon
Ajaccio is de hoofdstad van Corsica en is vooral bekend als geboortestad van de Franse keizer, Napoleon. Zijn huis, Casa Buonaparte, is hier te bewonderen. Het Place Charles de Gaulle is het vertrekpunt voor uitstapjes naar allerlei bestemmingen. In de haven van Ajaccio zijn ferry’s te vinden voor een overtocht naar bijvoorbeeld Sardinië, Nice of Toulon.

Corsica berg

© Reisfanaten.be

Bijzonder Bonifacio
Een van de meest sfeervolle plekken van Corsica is Bonifacio, een stadje in het zuiden van het eiland. Bonifacio ligt op een massieve rotswand van kalksteen op een hoogte van 80 meter boven de zee. Het ademt een historische sfeer uit door de smalle straten, dikke vestigingsmuren en de rechte wanden van kalksteen. De historische huisjes nemen iedere bezoeker mee terug in de tijd, net als de gotische kerk uit de 13e eeuw.

Beste reistijd
Wie voor de natuur komt, reist het best in mei of juni, want dan is het eiland op zijn groenst. In het najaar is het minder groen, maar is de temperatuur van de zee aangenamer. Het klimaat is het gunstigste in het voor- en najaar met mild warme dagen. In de zomermaanden is het goed toeven op Corsica, al kunnen de temperaturen dan oplopen tot rond de dertig graden en is het druk met toeristen.

Voor meer tips kijk zeker eens naar deze reisgids.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen