menu

Memphis Musical

Memphis is een van de nieuwere producties op Broadway. De musical loopt sinds oktober 2009 en wordt getipt voor een hele reeks prestigieuze Tony Awards.

Memphis Musical Choreo

Memphis vertelt het verhaal van Huey Calhoun, een blanke kantoormedewerker uit de jaren ’50, die de zwarte muziek ontdekt en op slag verliefd wordt. Als hij wordt ontslagen op zijn werk, begint hij als radio-dj bij een blank radiostation.

Daar begint hij, dik tegen de zin van zijn producer, zwarte plaatjes te draaien. Zijn show blijkt een monsterhit te worden en hij wordt stiekem verliefd op een zwarte zangeres. Niet evident in de tijd van apartheid, toen alles, zelfs night clubs, gescheiden waren voor blank en zwart. Hun carrières nemen een hoge vlucht en ze komen voor hartverscheurende keuzes te staan. Het verhaal dus van een liefde die kleurverschillen en maatschappelijke grenzen overstijgt.

Memphis Musical Scène

De muziek en songteksten werden geschreven door David Bryan, het script is van de hand van Joey DiPietro. De hele geschiedenis is lichtjes gebaseerd op Dewey Phillips, een blanke radiohost die als eerste in de jaren ’50 zwarte muziek begon te draaien.

Deze opwindende musical die zeker een blijver wordt, moet u gezien hebben. Tickets kosten tussen de 40 en 250 dollar en het Shubert Theatre op Broadway is the place to be. Snel zijn, want u bent niet de enige die dit spektakel niet wil missen!

Pik eens een show of musical mee.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen