menu

Mallorca is de ideale bestemming voor een najaars fietsvakantie

Wil je in het najaar graag een fietsvakantie ondernemen? Overweeg dan zeker eens Mallorca! Hiervoor ben je bij Zuiderhuis aan het juiste adres! Deze volledig Belgische reisorganisatie heeft al meer dan twintig jaar ervaring met het verzorgen van reizen naar diverse fietsbestemmingen. Kwaliteit, expertise en kleinschaligheid draagt Zuiderhuis hoog in het vaandel. Ieder jaar is de reisorganisatie op pad om voor jou de juiste fietsbestemming te vinden. Het aanbod van de organisatie is zeer divers. Je kunt ervoor kiezen een recreatieve fietsvakantie te ondernemen, waarbij je er ook voor kunt kiezen om tussendoor flink van het leven te genieten. Ook is het mogelijk om een zeer sportieve fietsvakantie te doen. Ben je geen geoefende fietser, dan is de elektrische fiets een optie.

© Zuiderhuis.be

Ontdek de Parel van de Balearen met de fiets
Eén van de fietsvakanties die de reisorganisatie aanbiedt: “De Parel van de Balearen”,  is bij uitstek geschikt als je van een sportieve fietsvakantie houdt. Deze achtdaagse fietsvakantie brengt jou langs charmante dorpjes in het centrale gedeelte van Mallorca. Ook fiets je langs de levendige hoofdstad Palma en zie je de prachtige roze witte zoutmeren van Sant Jordi. Je ziet gedurende deze trip het andere Mallorca. Daarbij word je overdonderd door de prachtige turquoise-blauwe wateren in de pittoreske baaien met fijn, wit zand. Je komt daarbij langs bloeiende weiden met amandelbomen, kerken, kastelen en kloosters. Verder zal je mysterieuze grotten bezoeken. De Parel van de Balearen ontdek je ver weg van het drukke toerisme. De routes die je per dag onderneemt bedragen zo’n 50 km. Dit betekent dat de routes voor iedere fietser geschikt zijn. Er bevinden zich slechts een paar kleine klimmen in de routes. Vrijwel iedere weg is geasfalteerd. ’s Avonds kun je heerlijk bijkomen in één van de vier sterren BG hotels op Mallorca: Hotel Java, Hotel Caballero of Hotel Pamplona. Dit op basis van half pension. Deze hotels bevinden zich op wandelafstand van Playa de Palma. De hoofdstad Palma ligt ook dicht bij het verblijf. De kamers zijn van alle comfort voorzien en hebben een zwembad.

Er is leven achter de stranden

© Zuiderhuis.be


Een andere prachtige fietsvakantie van Zuiderhuis op Mallorca is genaamd “Er is leven achter de stranden”. Gedurende deze achtdaagse fietsvakantie bezoek je de kust met 100 baaien, de Grotten van Drach, Monasterio de Lluc en het mooie bergdorp Fornalutx. Zodra je per fiets El Arenal verlaat, ontdek je het prachtige “andere” Mallorca, vol contrasten, vlaktes en bergen. Je voelt meteen de cultuur en tradities die door de eeuwen heen zijn doorgegeven van de Castiliaanse, Romeinse en Moorse voorouders. Het eiland beschikt over vele cala’s. Dit zijn kleine zee-inhammen die de ene keer zijn opgevuld met stranden, de andere keer verbouwd tot havens. Tijdens de fietsroute kom je langs Ses Salinas. Dit is het uiterste zuidpunt van het eiland en beschikt over vele uitgestrekte zoutpannen. Je vindt er zeer uiteenlopende zeevogels. Met geluk zie je flamingo’s die op doortrek zijn. Als je van natuur houdt, kom je zeker ook aan je trekken bij het moeras van S’Albufera. Dit is een lagune van 800 hectare waarin vele diverse vogels, zoals de kiekendief en de slechtvalk, te vinden zijn. Je zal tijdens deze reis een tocht met de tram en het Belle-Epoquetreintje doen vanuit Soller richting Palma. Iedere dag verblijf je in een viersterrenhotel. Enkel in Port de Soller overnacht je in een drie sterren hotel op basis van kamer en ontbijt. Natuurlijk wordt er tijdens de reis voor gezorgd dat je bagage iedere avond klaarstaat in het volgende hotel. Een fietsvakantie op Mallorca is dus zeker een aanrader!

Voor meer tips kijk zeker eens naar deze reisgids.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen