menu

Tips voor een fietsvakantie

Een fietsvakantie is heel erg leuk. Het geeft een heerlijk gevoel van vrijheid, het is avontuurlijk en ook nog eens heel gezond. Fietsvakanties kun je in eigen land doen maar ook verder weg. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en hier lees je de beste tips voor fietsvakanties.

Voorbereiding
Een fietsvakantie vergt extra voorbereiding. Je kunt namelijk niet alles meenemen wat je met bijvoorbeeld een autovakantie meeneemt en je moet goed nadenken over het gewicht van de bagage. Wat je allemaal moet meenemen is afhankelijk van het soort fietsvakantie dat je gaat doen. Als je gaat kamperen moet je veel meer meenemen als wanneer je van vakantiehuisje naar vakantiehuisje fietst. Zorg in elk geval dat je weinig kleren en geen overbodige dingen inpakt, om het gewicht van je bagage zo lichtgewicht mogelijk te houden.

Bestemming
Fietsvakanties in eigen land zijn erg populair. Je stapt gewoon bij je eigen huis op en fiets dan in de richting naar keuze. Wil je iets verder weg kun je er ook voor kiezen om naar België, Luxemburg of Duitsland te fietsen. Maar waar veel mensen niet aan denken is een verre fietsvakantie te maken. Reis bijvoorbeeld eerst met de auto, trein of het vliegtuig naar een ander Europees land om vanaf daar te gaan fietsen. Of vlieg naar een verre bestemming en huur hier fietsen. Let op dat je geen volgepakte koffers meeneemt en nog steeds goed over je bagage nadenkt.

Reparaties
Belangrijk tijdens een fietsvakantie is dat je kleine reparaties onderweg zelf kunt doen. Zorg er daarom voor dat je de basis kennis onder de knie hebt en altijd een aantal reserveonderdelen bij je hebt. Op die manier hoef je niet lopend met de fiets aan je hand naar een fietsenhandel te zoeken als je een lekke band hebt. Voor dat je op vakantie gaat is het goed om je fiets wel even naar de fietsenmaker te brengen, voor een extra controle. Zo weet je in welke conditie je fiets is en kunnen kleine reparaties nog gedaan worden. Nog geen fiets? Kijk op Bikester.be voor fietsen en fietsonderdelen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen