menu

Macy’s Thanksgiving Day Parade

De vierde donderdag van november moet u in New York zijn voor de Macy’s Thanksgiving Day Parade. De grote Amerikaanse winkelketen Macy’s organiseert dan haar jaarlijkse stoet door het centrum van New York.

Macy's Thanksgiving Day Parade Kop

In 1924 werd de eerste parade georganiseerd door de werknemers van de winkelketens. Dat waren toen vooral migranten die trots waren op hun nieuwe land en de feestdag Thanksgiving wilden vieren met een stoet, zoals dat gebruikelijk is in Europa. Op het einde werd de kerstman officieel verwelkomd in de stad.

De eerste parade trok door de stad en een kwartmiljoen mensen kwamen kijken. De dag van vandaag is de Thanksgiving Day Parade nog steeds een publiekstrekker van formaat. Miljoenen mensen in de straten van New York en een veelvoud daarvan thuis voor de buis. Want dit evenement wordt ook op de tv gebracht. Het is dan ook een gekoesterd deel van de Amerikaanse cultuur.

Macy's Thanksgiving Day Parade Clown

Tijdens de show zie je circusartiesten, acrobaten, dansers, vuurspuwers, fanfares, gigantische balonnen van bekende cartoonfiguren, de kerstman uiteraard en zelfs acteurs van Broadway. Ieder jaar begeleidt een groep acteurs uit een aantal broadwayshows de stoet. Er zijn ook een groot aantal artiesten die livemuziek spelen.

Macy's Thanksgiving Day Parade Fanfare

Als je dat weekend in New York bent is er geen ontkomen aan de parade. Laat je dus meevoeren en geniet van de magie van dit grote Amerikaanse spektakel.

Lees hier nog meer praktische info en weetjes over New York.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen