menu

Maak de rit van je leven in Europa-Park’s Voltron Nevera

Het prachtige Europa-Park trekt al jarenlang ontzettend veel bezoekers uit binnen- en buitenland. Zo ook wij die al aanschuiven voor de 7de keer? Het park staat bekend om zijn diversiteit aan thema’s en enorm uitgebreid aanbod aan achtbanen en andere attracties, waardoor echt iedereen het hier naar zijn zin zal hebben. Inmiddels is er met het schitterende Kroatië een zeventiende themagebied aan het park toegevoegd. Uiteraard is ook hier een bijzonder fraaie achtbaan te vinden. De zogeheten Voltron Nevera is de eerste zogeheten Stryker-coaster en gedurende een rit maak je onder meer een ultrasteile afdaling van niet minder dan 105 graden. In totaal zorgt dit voor zo’n 2,2 seconden aan gewichtloosheid. Al met al is de innovatieve achtbaan ideaal voor iedereen die houdt van actie, avontuur en enorm veel adrenaline!

Maak de rit van je leven in Europa-Park’s Voltron Nevera

Prachtige combinatie van elementen

Een meer dan loodrechte afdaling is overigens niet het enige wat de Voltron Nevera te bieden heeft. Zo torent de achtbaan uit boven al zijn soortgenoten. Op de hele wereld is geen tweede attractie te vinden waarbij je maar liefst zeven keer over de kop gaat. Verder beschikt de achtbaan over drie versnellingssecties en vier versnellingen. Daarnaast is hij met 1.385 meter de langste lanceerachtbaan van heel Europa. De combinatie van al deze schitterende elementen zorgt voor nog hogere standaarden voor pretparken en achtbanen wereldwijd.

Beleef Kroatië in het Europa-Park

Het gloednieuwe themagebied Kroatië in het Europa-Park is geopend. Stap je in de Voltron Nevera? Dan ervaar je direct al het moois wat het Zuid-Europese land te bieden heeft. Scheur door een mix van historische panden, authentieke rotslandschappen en mediterrane begroeiing. De achtbaan is geschikt voor bezoekers van acht jaar en ouder, waarbij een minimumlengte van 1,30 meter wordt gehanteerd. Zo kunnen jong en oud genieten van deze topattractie, waarbij snelheden tot zo’n 90 kilometer per uur worden bereikt.

Geïnspireerd door de experimenten van Tesla

Eén van de meest bekende Kroaten is natuurlijk Nikola Tesla. Deze uitvinder en wetenschapper was de grootste bron van inspiratie bij het ontwerp van de Voltron Nevera. Het is dan ook niet voor niets dat de achtbaan begint in een stoere waterkrachtcentrale. Vanuit hier worden bezoekers meegenomen in de wereld van Tesla’s experimenten. Denk aan de teleportatiemachine, waarbij de invloed van bliksem onmisbaar is.

Trotse partner van de razendsnelle Rimac Nevera

De Voltron Nevera is ontwikkeld in samenwerking met Rimac. Deze Kroatische autofabrikant heeft net als het Europa-Park zelf een enorme voorliefde voor snelheid, perfectie en innovatie. De Rimac Nevera wordt gezien als de snelste elektrische sportwagen ter wereld. De Voltron Nevera kan worden gezien als zijn tegenhanger en verbluft eveneens op het gebied van absolute topsnelheid.

Bezoek het Europa-Park

Zelf een bezoekje brengen aan het Europa-Park en de schitterende nieuwe Voltron Nevera? Het attractiepark met ruim 100 shows en attracties is gelegen in het Zwarte Woud (Duitsland).

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen