menu

Last minute op vakantie tijdens de zomervakantie

Elke zomervakantie weer trekken duizenden mensen naar een ander land om vakantie te vieren. Er zijn ontzettend veel geschikte landen om op vakantie te gaan en veel mensen kiezen hun vakantie dan ook ruim van tevoren uit. Je leeft dan vanaf dat je geboekt bent naar de vakantie toe. Een andere mogelijkheid is echter om last minute op vakantie te gaan tijdens de zomervakantie. Sommige mensen doen dat omdat ze niet anders kunnen. Bijvoorbeeld omdat ze pas laat weten wanneer ze vrije dagen hebben. Anderen kiezen bewust voor een last minutes omdat dit stukken voordeliger is dan een vakantie vooraf boeken. Ben je ook van plan om last minute een zomervakantie te boeken en ben je op zoek naar handige tips? Lees dan snel hieronder verder!

© Reisfanaten.be

Vergelijk verschillende aanbieders
Er zijn natuurlijk heel veel verschillende aanbieders van vakantie. Als je een last minute wil boeken, is het aan te raden om zoveel mogelijk verschillende aanbieders in de gaten te houden. Niet alleen kom je er dan achter dat aanbieder soms totaal verschillende reizen aanbieden, je voorkomt ook dat je voor een reis teveel betaalt omdat deze ergens anders goedkoper is. Overigens zijn er de laatste jaren ook steeds meer websites bijgekomen die de reizen van verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Daardoor zie je direct wat de beste deal is en waar je op dit moment het beste een last minute boekt.

Nieuwsbrieven
Bijna iedere reisaanbieder beschikt wel over een eigen nieuwsbrief. Meestal kun je jezelf op de website van de aanbieder eenvoudig en snel hiervoor inschrijven. In deze nieuwsbrieven worden meestal direct de beste aanbiedingen en voordeligste last minutes van dit moment onder de aandacht gebracht. Schrijf je hier dus ook vooral voor in. Heb je de vakantie geboekt en wil je weer van de vele nieuwsbrieven af? Geen probleem, je kunt jezelf eenvoudig uitschrijven.

Kijk alles zorgvuldig na
Hoewel het lang niet altijd het geval is, kan er soms een addertje onder het gras zitten bij een goedkope last minute voor de zomervakantie. Daarom is het goed om alles zorgvuldig na te kijken voordat je daadwerkelijk boekt. Hoe zit het met de ligging van het hotel? Is alles waar je naar op zoek bent ook echt in de buurt? Heb je een goede accommodatie en is het niet goedkoper om de vlucht en de accommodatie los van elkaar te boeken?

Bereken extra kosten
Een last minute kan soms ontzettend voordelig eruit zien, maar vergeet niet dat er regelmatig extra kosten bijkomen. Bijvoorbeeld een extra toeslag voor de vliegreis of een extra bedrag dat je moet betalen als je en koffer mee wil nemen. Vergeet ook zeker de reiskosten van het vliegveld naar je accommodatie niet mee te rekenen.

Ga voor minder bekende bestemmingen
Treed eens buiten je comfortzone tijdens je zomervakantie en kies voor een minder gangbare bestemming. Je zult zeker niet de eerste zijn die enorm positief verrast wordt door zo’n vakantiebestemming. Bovendien zijn ze ook nog eens erg goedkoop!

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Elzas & Vogezen? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen